Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
24/03/2009

Σχετικά με την άποψη του Υπουργού Οικονομίας ότι προτιμά την ελαστική εργασία από την ανεργία, ο Δημήτρης Στρατούλης μέλος της Π.Γ. του ΣΥΝ και υπεύθυνος εργατικής πολιτικής έκανε την εξής δήλωση:

Είναι πολιτικά πρωτοφανές και προκλητικό μετά τον Πρωθυπουργό να έρχεται και ο Υπουργός Οικονομίας και ολόκληρη η κυβέρνηση και να μετατρέπονται σε συνηγόρους υπεράσπισης όσων επιχειρήσεων λειτουργούν ως εκβιαστές σε βάρος των εργαζομένων.

Η μείωση του χρόνου εργασίας με ταυτόχρονη μείωση των αποδοχών, που προωθείται πλέον γενικευμένα από τις επιχειρήσεις μετά την ανοιχτή προτροπή της κυβέρνησης, δεν γίνεται με την πραγματική συμφωνία των εργαζομένων, αλλά κάτω από τον εκβιασμό τους ότι θα απολυθούν εάν δεν συμφωνήσουν.

Είναι σα να βάζεις μέσα σε ένα μαντρί τον λύκο παρέα με το πρόβατο και να ζητάς από το δεύτερο να συμφωνήσει με τον πρώτο για το πώς και πότε θα φαγωθεί απʼ αυτόν.

Ο ΣΥΡΙΖΑ ζητάει εδώ και τώρα να καταργηθούν οι δύο νόμοι (1892/1990 της Ν.Δ. και 2639/1998 του ΠΑΣΟΚ), που επιτρέπουν στις επιχειρήσεις να μετατρέπουν συμβάσεις εργασίας πλήρους απασχόλησης σε μερικής ή εκ περιτροπής, και να παρθούν άμεσα μέτρα για την αντιμετώπιση της ανεργίας και την παρεμπόδιση των μαζικών απολύσεων.

To Γραφείο Τύπου