Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
26/03/2009

Δήλωση Δ.Στρατούλη για την απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου για εξομοίωση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης ανδρών και γυναικών

Σχετικά με την απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου για την εξομοίωση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης ανδρών και γυναικών, ο Δημήτρης Στρατούλης, μέλος της Π.Γ. του ΣΥΝ και υπεύθυνος εργατικής πολιτικής, δήλωσε τα εξής:

Η κυβέρνηση της Ν.Δ. έχει σοβαρές πολιτικές ευθύνες γιατί δεν έκανε απολύτως τίποτε για να αποτραπεί η παραπομπή της χώρας μας στο Δικαστήριο των ευρωπαϊκών κοινοτήτων, παρότι αυτή ήταν απαράδεκτη, αφού η Ε.Ε. δεν έχει καμία αρμοδιότητα για τα ζητήματα της Δημόσιας Κοινωνικής Ασφάλισης, τα οποία προβλέπεται να λύνονται με βάση την αρχή της επικουρικότητας από τις χώρες-μέλη.

Η κυβέρνηση της Ν.Δ. κρύβεται πίσω από την απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου, για να προωθήσει προειλημμένες αποφάσεις της  για την οριστική κατεδάφιση των ασφαλιστικών δικαιωμάτων των γυναικών στο δημόσιο, συνεχίζοντας από εκεί που τέλειωσε για τις γυναίκες στον ιδιωτικό τομέα με τον δικό της αντιασφαλιστικό νόμο 3655/2008.

Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ριζικά αντίθετος με οποιαδήποτε περικοπή ασφαλιστικών δικαιωμάτων των γυναικών, που εξακολουθούν σήμερα να υφίστανται πολλές αρνητικές διακρίσεις στο σπίτι, στην εργασία και στην κοινωνία, και θα δώσει όλες τις δυνάμεις του για να αποτρέψει μια τέτοια εξέλιξη και για την ουσιαστική και πραγματική ισότητα των δύο φύλων.

Ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί την κυβέρνηση να μην εφαρμόσει αυτή την απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου ως μη έχουσα κανένα νομικό, ηθικό και πολιτικό έρεισμα ως προσβλητική για την χώρα μας και ως επιζήμια για τις γυναίκες.

To Γραφείο Τύπου