Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
27/03/2009

Δήλωση του Δημήτρη Στρατούλη σχετικά με τις σημερινές δηλώσεις των κ. Παπαθανασίου και Αντώναρου για την απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου για την εξομοίωση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης ανδρών - γυναικών

Η κυβέρνηση της Ν.Δ μας θυμίζει την παροιμία « όποιος δεν θέλει να ζυμώσει 10 μέρες κοσκινίζει ».

Ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί την κυβέρνηση να αφήσει τα κολπάκια των δήθεν διαπραγματεύσεων με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, για να πετύχει την καθυστέρηση της υλοποίησης της προσβλητικής για την χώρα μας απόφασης του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου. Η λύση του προβλήματος δεν είναι η καθυστέρηση αλλά η μη εφαρμογή αυτής της απόφασης.

Καλούμε την κυβέρνηση:

•    Να μην προχωρήσει στην εφαρμογή αυτής της απόφασης.

•    Να αποσαφηνίσει στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή ότι η ασφάλιση των δημοσίων υπαλλήλων δεν είναι επαγγελματική αλλά δημόσια και κοινωνική.

•    Να εγγυηθεί τα ασφαλιστικά δικαιώματα των γυναικών, για να μην τραπούν σε μαζική φυγή, με αρνητικές συνέπειες για τις ίδιες, για τα ασφαλιστικά ταμεία τους και για τη λειτουργία τ6ων δημόσιων υπηρεσιών.

Καλούμε την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ να αφήσει τις γενικές αντιπολιτευτικές κορώνες και να μας πει εάν συμφωνεί ή όχι με την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για μη εφαρμογή αυτής της απόφασης.

Καλούμε τις εργαζόμενες να δώσουν μαζικά και αγωνιστικά την παρουσία τους στη μεγάλη πανελλαδική απεργία στις 2 Απρίλη, για να δώσουν μήνυμα αντίστασης σε όσους επιδιώκουν την κατεδάφιση των ασφαλιστικών και εργασιακών δικαιωμάτων τους.

To Γραφείο Τύπου