Skip to main content.
Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς
27/03/2009

Επιμένετε στη διακοπή λειτουργίας του Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών Λευκάδας;

Ερώτηση Θ.Δρίτσα προς τον Υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας, Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής

Σύμφωνα με δημοσιεύματα σε εφημερίδες αλλά και καταγγελίες, όπως αυτές της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΝ Λευκάδας, της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Προσωπικού Λιμενικού Σώματος και άλλων φορέων, η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία του Υπουργείου Ε.Ν.Α.Ν.Π. και του Λιμενικού Σώματος αντίστοιχα, έχουν δρομολογήσει τη διακοπή λειτουργίας των Κλιμακίων Ειδικών Αποστολών του Λιμενικού Σώματος και τη μεταφορά του προσωπικού τους σε Μονάδες Αποκατάστασης Τάξης (Μ.Α.Τ.) υποβαθμίζοντας το ρόλο τους.

Συγκεκριμένα, η διακοπή λειτουργίας του Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών του Λιμενικού Σώματος στη Λευκάδα έχει προκαλέσει μεγάλη αναστάτωση, τόσο στην τοπική κοινωνία, μιας και μια ολόκληρη περιοχή – από νότια των Παξών μέχρι τον Άραξο – εγκαταλείπεται στο όνομα της ενίσχυσης των μέτρων ασφαλείας στο Υ.Ε.Ν.Α.Ν.Π. για….προληπτικούς λόγους και για την ενίσχυση των μέτρων τάξης σε περιοχές όπου παρουσιάζονται «οξύτερα» προβλήματα, όσο και στους ίδιους τους Λιμενικούς μιας και αναγκάζονται να εγκαταλείψουν τις οικογένειες τους.

Η Κυβέρνηση, αντί να προχωρήσει σε προσλήψεις, στελεχώνοντας επαρκώς όλες τις κενές οργανικές θέσεις και τις υπηρεσίες του Λιμενικού Σώματος, επιλέγει τη λύση αυτή, μετατρέποντας το Λιμενικό Σώμα από δύναμη προσφοράς κοινωνικών υπηρεσιών  σε δύναμη καταστολής προκειμένου να αντιμετωπίσουν αναμενόμενες κοινωνικές αντιδράσεις από τις εφαρμοζόμενες πολιτικές τους. 

Με βάση τα παραπάνω,

ερωτάται ο κ. Υπουργός

Προτίθεται να προχωρήσει στην άμεση επαναλειτουργία του Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών Λευκάδας καθώς και στη στελέχωση και υποστήριξη με τα απαραίτητα τεχνικά μέσα του Λιμεναρχείου Λευκάδας ούτως ώστε να είναι σε θέση οι υπηρεσίες αυτές να φέρουν εις πέρας το σημαντικό και δύσκολο έργο που επιτελούν; 

Ο ερωτών βουλευτής

Θοδωρής Δρίτσας