Skip to main content.
Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς
30/03/2009

Δήλωση Παν. Λαφαζάνη, κοινοβ. εκπροσώπου ΣΥΡΙΖΑ, για τη "βουτιά" του βιομηχανικού δείκτη και τα μέτρα για την τόνωση των εξαγωγών

Ο ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΑ ΤΗ «ΒΟΥΤΙΑ» ΤΟΥ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΟΥ ΔΕΙΚΤΗ

Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος ΣΥΡΙΖΑ και υπεύθυνος Οικονομικής και Κοινωνικής Πολιτικής του ΣΥΝ, σχολιάζοντας  τα στοιχεία της ΕΣΥΕ για το Γενικό Δείκτη βιομηχανικής παραγωγής τον Ιανουάριο του 2009  αλλά και τα μέτρα  που εξήγγειλε ο Υπ. Οικονομίας για την τόνωση των ελληνικών εξαγωγών, έκανε την παρακάτω δήλωση:

«Η βύθιση κατά 10,2% του Γενικού Δείκτη της βιομηχανικής παραγωγής τον Ιανουάριο του 2009 έρχεται να καταδείξει ότι η ελληνική οικονομία ακολουθεί πορεία ελεύθερης πτώσης, χωρίς, μάλιστα, προστατευτικό δίκτυ, αφού οι ακραίες νεοφιλελεύθερες μονεταριστικές επιλογές της κυβέρνησης διαλύουν πρώτα απʼ όλα και κυρίως την εναπομείνασα παραγωγική βάση της χώρας.

Τα μέτρα που ανακοίνωσε σήμερα η κυβέρνηση για την ενίσχυση των εξαγωγών, οι οποίες ακολουθούν πορεία κατάρρευσης, ούτε ως «ασπιρίνες» δεν μπορούν να εκληφθούν.

Συνιστά, τουλάχιστον, υποκρισία να μιλάει η κυβέρνηση για μέτρα τόνωσης των εξαγωγών, την ώρα που εξωθεί στο κλείσιμο ή την τραγική συρρίκνωση μια μεγάλη βιομηχανία, όπως η «Ενωμένη Κλωστοϋφαντουργία» με άμεση συνέπεια να μείνουν στο δρόμο μέχρι 1200 εργαζόμενοι.

Η χώρα χρειάζεται επειγόντως μια ριζοσπαστική προοδευτική στροφή πριν είναι πολύ αργά.

To Γραφείο Τύπου