Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
31/03/2009

Δήλωση Πάνου Σκουρλέτη, μέλους της ΚΠΕ και του Γραφείου Τύπου του ΣΥΝ, με αφορμή τη μείωση των τελών ταξινόμησης των αυτοκινήτων

Με αφορμή τη μείωση των τελών ταξινόμησης των αυτοκινήτων ο Πάνος Σκουρλέτης, μέλος της ΚΠΕ και του Γραφείου Τύπου του ΣΥΝ, έκανε την παρακάτω δήλωση:

Τι εξυπηρετεί η μείωση των τελών ταξινόμησης των αυτοκινήτων, όταν πριν από λίγες μέρες ο κ. Παπαθανασίου ανακοίνωσε έκτακτα οικονομικά μέτρα για την ενίσχυση των δημοσίων εσόδων;

Το μεγάλο όφελος από την συγκεκριμένη μείωση θα το εισπράξουν όσοι είναι σε θέση να αγοράσουν ακριβά αυτοκίνητα ενώ είναι αμφίβολο, έστω και έμμεσα, κατά πόσο θα προστατευτούν συγκεκριμένες θέσεις εργασίας.

Σε κάθε περίπτωση αυτό που δεν χρειάζεται αυτή τη στιγμή είναι ένα επιπλέον κίνητρο που θα οδηγήσει σε μια ακόμη μεγαλύτερη μείωση του εμπορικού ισοζυγίου της χώρας.

Οι μόνοι ευνοημένοι από τη συγκεκριμένη ρύθμιση είναι οι αυτοκινητοβιομηχανίες των άλλων χωρών. Το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης μπορεί να κλείνει το μάτι στην κ. Μέρκελ και τον κ. Σαρκοζί στον τομέα της οικονομίας όμως έχει χάσει τον μπούσουλα.

To Γραφείο Τύπου