Skip to main content.
Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
01/04/2009

Επίσκεψη του Προέδρου της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Αλ.Αλαβάνου στον Κοινωνικό Συνεταιρισμό Περιορισμένης Ευθύνης «ΕΥ ΖΗΝ»

Ο Πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέκος Αλαβάνος, ο υπεύθυνος για θέματα υγείας από την Π.Γ. Στέφανος Μπαγεώργος και ο συντονιστής του Τμήματος Υγείας Δημήτρης Αδαμόπουλος επισκέφτηκαν σήμερα τον Κοινωνικό Συνεταιρισμό Περιορισμένης Ευθύνης (Κοι.Σ.Π.Ε)  «ΕΥ ΖΗΝ». 

Στο catering και το ξυλουργείο του «ΕΥ ΖΗΝ» απασχολούνται 20 ψυχικά ασθενείς. Αυτή τη στιγμή αντιμετωπίζει μεγάλο πρόβλημα βιωσιμότητας και τον Μάιο θα προχωρήσει δυστυχώς σε περικοπές προσωπικού. Τον ΚοιΣΠΕ τον είχε επισκεφθεί πριν από 2 χρόνια ο Επίτροπος Σπίντλα ως την καλύτερη πρακτική του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου στην Ελλάδα.

Στη συνάντηση παραβρέθηκαν και εκπρόσωποι άλλων Φορέων και Σωματείων Εργαζομένων στις Δομές Ψυχοκοινωνικής Αποκατάστασης του Δικτύου «ΑΡΓΩΣ» με τον Πρόεδρο της Συντονιστικής Επιτροπής του Δικτύου Μενέλαο Θεοδωρουλάκη και την Γραμματέα Κλεονίκη Γιαννακοπούλου.

Αμέσως μετά  ο Αλ. Αλαβάνος έκανε δηλώσεις:

Για την επίσκεψη στο Κοι.Σ.Π.Ε.

Δεν είναι πρωταπριλιάτικο ψέμα το ότι στην Ελλάδα γίνονται και ωραία πράγματα, όπως αυτό που βρήκαμε στον κοινωνικό συνεταιρισμό «ΕΥ ΖΗΝ» στο Αιγάλεω για άτομα με ψυχικά και κοινωνικά προβλήματα και για την επανένταξή τους. Είναι μια πάρα πολύ σημαντική δουλειά. Στηρίζεται στη μεγάλη προσφορά όλου του προσωπικού, στην προσπάθεια που έχουν κάνει τα ίδια αυτά τα άτομα. Και δεν μπορούμε να δεχτούμε από την κυβέρνηση το ότι έχει παγώσει τις χρηματοδοτήσεις. Το ότι μένουν οι εργαζόμενοι απλήρωτοι και το ότι ακολουθεί μια πολιτική, η οποία τελικά αποσκοπεί στην αποδιάρθρωση όλων των δομών της αποασυλοποίησης και στη μεταφορά των υπηρεσιών για κερδοσκοπικούς λόγους στον μεγάλο ιδιωτικό τομέα.

Εμείς θα δώσουμε ως ΣΥΡΙΖΑ τη μάχη, προκειμένου οι οφειλές και οι υποχρεώσεις της πολιτείας -και απέναντι στην Ε.Ε.- να συνεχιστούν μέχρι του τελευταίου ευρώ.

Για το τέλος ταξινόμησης των αυτοκινήτων

Είναι ντροπή ο ελληνικός  προϋπολογισμός να αναλαμβάνει το κόστος για να αγοράζουμε αυτοκίνητα από τη Γερμανία, τη Γαλλία ή τη Μ.Βρετανία και την ίδια στιγμή να μην στηρίζει τις οικονομικές δραστηριότητες για την κλωστοϋφαντουργία ή για τους κτηνοτρόφους ή για τον στρατό των ανέργων. Πρέπει να καταλάβει η  κυβέρνηση του κ. Καραμανλή ότι είναι κυβέρνηση της Ελλάδας και ότι δεν είναι πρεσβεία καμιάς χώρας της Ε.Ε.

Για τη συνάντηση των G20

Δεν υπάρχει Ε.Ε. Υπάρχει η Μέρκελ, ο Σαρκοζί, υπάρχει ο Μπράουν, ο καθένας με τα δικά του συμφέροντα και με τις αντιλήψεις. Δεν υπάρχει έκφραση της Ευρώπης της ανεργίας, της φτώχειας και της κρίσης. Και με αυτή την έννοια, θα χρειαζόμαστε μια κυβέρνηση μέσα στην Ε.Ε. που θα θέσει όλα αυτά τα ζητήματα.

To Γραφείο Τύπου