Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
01/04/2009

Σχετικά με την απόφαση της κυβερνητικής πλειοψηφίας του Ταμείου Πρόνοιας για νέα βάρη στους δημόσιους υπαλλήλους, ο Δημήτρης Στρατούλης, μέλος της Π.Γ. του ΣΥΝ και υπεύθυνος εργατικής πολιτικής του, έκανε την παρακάτω δήλωση:

Η πλειοψηφία του Δ.Σ. του Ταμείου Πρόνοιας, προφανώς με εντολή της κυβέρνησης, αποφάσισε να επιβαρύνει τους εν ενεργεία δημόσιους υπαλλήλους επιπλέον, με εισφορά στο ταμείο μισού μισθού και με 2% εισφορά στα διάφορα επιδόματα.

Φαίνεται ότι η κυβέρνηση μετά το πάγωμα των μισθών των δημοσίων υπαλλήλων αλλά και την παθητική αποδοχή της απόφασης του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου για την αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης των γυναικών έχει βάλει στόχο να ξεπατώσει οικονομικά τους δημόσιους υπαλλήλους και τις οικογένειές τους. 

Ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί την κυβέρνηση να μην εφαρμόσει αυτή την απόφαση της διορισμένης απʼ αυτή Διοίκησης του Ταμείου Πρόνοιας και να εξασφαλίσει όπως είναι υποχρεωμένη από το Σύνταγμα, τη δημόσια επιχορήγηση-χρηματοδότηση αυτού του ταμείου των δημοσίων υπαλλήλων.

To Γραφείο Τύπου