Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
01/04/2009

Σχετικά με τις δηλώσεις του κ. Χρ. Μαρκογιαννάκη μετά τη συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ, το Γραφείο Τύπου του ΣΥΝ εκδίδει την ακόλουθη ανακοίνωση:

Το ΚΥΣΕΑ αποφάσισε μέτρα εναντίον των πολιτών με πρόσχημα την εγκληματικότητα.

Ποτέ δεν έχουν αντιμετωπιστεί φαινόμενα βίας και εγκληματικότητας με περισσότερη καταστολή, περισσότερη αστυνομία και μέτρα παρακολούθησης που θέτουν όλη την κοινωνία σε καθεστώς επιτήρησης και διαρκούς παρακολούθησης.

Από την άλλη, πάντα αξιοποιούνται τέτοια φαινόμενα για την τρομοκράτηση των πολιτών και τη συρρίκνωση των δημοκρατικών ελευθεριών και δικαιωμάτων τους.

Σε μια περίοδο έντονων κοινωνικών αδιεξόδων εξαιτίας της κρίσης, οι εργαζόμενοι και η νεολαία αποτελούν τον πραγματικό κίνδυνο για την κυβέρνηση, που ετοιμάζεται να ρίξει στην πλάτη τους τη ζημιά της κρίσης. Η τρομοκράτησή τους και η αύξηση της καταστολής είναι απαραίτητες για να ελαχιστοποιηθούν οι αντιστάσεις στις χιλιάδες των απολύσεων, στη μείωση των αποδοχών, στην αύξηση της φτώχειας και της περιθωριοποιήσης εκτεταμένων τμημάτων των εργαζομένων.

Καλούμε τους εργαζόμενους και τη νεολαία να μην σκύψουν το κεφάλι απέναντι σε αυτή την κατάσταση. Μόνο η δική τους κινητοποίηση και δράση μπορεί να βγάλει τη χώρα από το σημερινό αδιέξοδο.     

To Γραφείο Τύπου