Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
19/06/2006

Συνάντηση ΣΥΝ με το Προεδρείο της ΟΜΕ-ΟΤΕ

Ο Πρόεδρος του ΣΥΝ Αλέκος Αλαβάνος και οι Δημ.Στρατούλης, μέλος της Π.Γ. και Γ.Δούκας, μέλος της ΚΠΕ, συναντήθηκαν σήμερα με το Προεδρείο της ΟΜΕ-ΟΤΕ, αποτελούμενο από τους Π.Κούτρα, Πρόεδρο, Αντ.Μπιρμπιλή, Γεν. Γραμματέα, Γ.Ανδρονικίδη, Ταμία και Ν.Σιτζάνη, μέλος Εκτελ. Επιτροπή.

Μετά τη συνάντηση έγιναν δηλώσεις:

ΑΛ. ΑΛΑΒΑΝΟΣ: «Δυστυχώς ο Πρόεδρος του ΟΤΕ, με την συγκατάθεση φυσικά της κυβέρνησης, λειτουργεί ως γενίτσαρος. Οι γενίτσαροι ήταν από χριστιανικές οικογένειες, που ήταν οι χειρότεροι διώκτες των Χριστιανών. Ο κ. Βουρλούμης, ενώ έχει διοριστεί από το δημόσιο, τον μόνο ρόλο που ξέρει να παίζει είναι πώς θα δώσει τον ΟΤΕ στους ιδιώτες, είτε με την ανάδειξη ακριβοπληρωμένων στελεχών από τον ιδιωτικό τομέα, είτε μέσα από την μείωση του ρόλου του δημοσίου, είτε μέσα από την προώθηση της στρατηγικής της ιδιωτικοποίησης.

Όλα αυτά είναι απαράδεκτα. Ιδιαίτερα απαράδεκτη είναι η επίθεση η οποία γίνεται με την Γενική Συνέλευση των μετοχών του ΟΤΕ, που θα γίνει σε 3 μέρες, στις 22 του μήνα, και προβλέπει:

Είναι μία συνολική επίθεση ενάντια στα κεκτημένα των εργαζομένων και ενάντια στο δημόσιο χαρακτήρα του ΟΤΕ.

Μέσα σε μία εποχή με υποκλοπές, με προβλήματα για την εθνική ασφάλεια, δεν μπορούμε να το δεχθούμε αυτό.

Εμείς ως ΣΥΝ θα στηρίξουμε τους αγώνες των εργαζομένων για τα κοινωνικά τους δικαιώματα και το δημόσιο χαρακτήρα του ΟΤΕ. Και θα φέρουμε την επόμενη εβδομάδα το θέμα στη Βουλή με ερώτηση προς τον Πρωθυπουργό.

Π. ΚΟΥΤΡΑΣ (ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΟΜΕ-ΟΤΕ): Εμείς ευχαριστούμε τον Πρόεδρο του ΣΥΝ, που είχε την πρωτοβουλία να συναντηθεί μαζί μας.

Για μας είναι ένα σχέδιο της κυβέρνησης. Σε διατεταγμένη υπηρεσία ευρισκόμενος ο κ. Βουρλούμης προσπαθεί να διαλύσει και να απαξιώσει τον Οργανισμό σε τέτοιο βαθμό, έτσι ώστε να γίνει βορά στα χέρια κερδοσκόπων.

Εμείς σαν συνδικαλιστικό κίνημα θα αντιδράσουμε με κάθε τρόπο, ξεκινώντας με κινητοποιήσεις, με πρωτοβουλίες τέτοιες, που θα σηματοδοτήσουν ότι το εργατικό κίνημα και το συνδικαλιστικό κίνημα του ΟΤΕ είναι μπροστάρης και σίγουρα θα αποδείξει για άλλη μια φορά ότι δεν είναι διατεθειμένο να δώσει τίποτα απ΄ αυτά που ζητούν οι κερδοσκόποι.


* Επισυνάπτονται οι προτεινόμενες αλλαγές Καταστατικού στη συνέλευση μετόχων του ΟΤΕ

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ

'Αρθρο 13

Διευθύνων σύμβουλος (τροποποιείται)

δ) Αποφασίζει για την εσωτερική οργάνωση και τους πάσης φύσεως κανονισμούς λειτουργίας της Εταιρείας εκτός του Κανονισμού της Επιτροπής Ελέγχου ΟΤΕ, του Εσωτερικού Κανονισμού Λειτουργίας και του Γενικού Κανονισμού Προσωπικού καθώς και των ζητημάτων των αφορώντων στις εργασιακές σχέσεις του προσωπικού. Λαμβάνει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την αναβάθμιση και αξιοποίηση του προσωπικού, οργανογραμμάτων, προγραμμάτων εκπαίδευσης και επιμόρφωσής του.

Για τα ζητήματα που αφορούν στις εργασιακές σχέσεις και στον ΓΚΠ-ΟΤΕ οποιαδήποτε πρόταση ή απόφαση για αλλαγή απαιτεί την σύμφωνη γνώμη των μερών, με την διαδικασία υπογραφής συλλογικών συμβάσεων εργασίας από την αντιπροσωπευτική οργάνωση των εργαζομένων (ΟΜΕ-ΟΤΕ). Για ζητήματα που αφορούν στον Κανονισμό Λειτουργίας της Επιτροπής Ελέγχου ΟΤΕ και στον Εσωτερικό Κανονισμό Λειτουργίας απαιτείται απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου.

'Αρθρο 18

Δικαιώματα Δημοσίου (τροποποιείται)

Το Ελληνικό Δημόσιο ασκεί ως μέτοχος του Οργανισμού τα δικαιώματα που παρέχονται από το παρόν Καταστατικό και την εκάστοτε ισχύουσα για τις ανώνυμες Εταιρείες νομοθεσία.

To Γραφείο Τύπου