Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
01/04/2009

Συνέντευξη του ευρωβουλευτή του ΣΥN Δημήτρη Παπαδημούλη στο ραδιοσταθμό Φλας (Aντ. Kοκορίκος) για τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις

O ευρωβουλευτής του ΣΥN Δημήτρης Παπαδημούλης, μιλώντας σήμερα στο ραδιοσταθμό Φλας (Aντ. Kοκορίκος) για τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις, τόνισε:

Για τις ευρωεκλογές και τους στόχους του ΣΥΡΙZA:

"Η οικονομική κρίση σηματοδοτεί την παταγώδη αποτυχία των νεοφιλελεύθερων πολιτικών και στην Ελλάδα και στην Ευρώπη. Είναι ένας παραπάνω λόγος για να ενισχυθεί η Αριστερά. H Αριστερά που αγωνίζεται για την ήττα και την αλλαγή αυτής της πολιτικής και στην Ελλάδα και στην Ευρώπη. Όχι η Αριστερά που θέλει να δραπετεύσει από το παρόν και να λατρεύει το είδωλο του Στάλιν. 

Εμείς, έχουμε και ένα επιπλέον πλεονέκτημα.  Την ψήφο των πολιτών στο ευρωκοινοβούλιο προσπαθήσαμε να την τιμήσουμε με πράξεις και έργο.  Στις ευρωεκλογές οι πολίτες δεν πρέπει να «τσιμπήσουν» στην κοινή προπαγάνδα των κκ Καραμανλή και Παπανδρέου.  «Επειδή υπάρχει κρίση και ανασφάλεια χρειάζεστε έναν καλό πατερούλη.  Πρέπει να διαλέξετε έναν από τους δυο». 

Στις ευρωεκλογές οι πολίτες στέλνουν εκπροσώπους στην ευρωβουλή να παλέψουν για τα συμφέροντά τους και επί πλέον στέλνουν μηνύματα στο εσωτερικό της χώρας.  Ψηφίζοντας ΣΥΡΙΖΑ μπορεί ο πολίτης να πετύχει με έναν σμπάρο δυο τρυγόνια.  Να στείλει μια αριστερή μαχητική φωνή πιο δυναμωμένη στο ευρωκοινοβούλιο και ταυτόχρονα να στείλει μηνύματα στο εσωτερικό της χώρας, αντικυβερνητικά και αντινεοφιλελεύθερα."

Να πουν όχι στον κ. Mπαρόζο το ΠAΣOK και η Σοσιαλιστική Ομάδα

"Έχετε ακούσει τον κ. Παπανδρέου να λέει τι θα κάνει το ΠΑΣΟΚ και η Σοσιαλιστική Ομάδα απέναντι στην υποψηφιότητα Μπαρόζο, αυτού του νεοφιλελεύθερου λιμοκοντόρου, ο οποίος θέλει να είναι και πάλι Πρόεδρος της Κομισιόν;  Κορυφαίοι σοσιαλιστές και σύντροφοι του Γ. Παπανδρέου έχουν ταχθεί υπέρ του.  Ο κ. Θαπατέρο πρωθυπουργός της Ισπανίας, ο κ. Σόκρατες πρωθυπουργός της Πορτογαλίας και ο κ. Μπράουν επικεφαλής των Εργατικών και πρωθυπουργός της Βρετανίας. Ο κ. Παπανδρέου, όσες φορές έχει ερωτηθεί γιʼ αυτό το θέμα ως επικεφαλής των Σοσιαλιστών, κάνει «το παγώνι».  Κι ακόμη, τί θα κάνει απέναντι στην Οδηγία Μπολκεστάιν;  Τί θα κάνει στην Οδηγία για το Χρόνο Εργασίας που ακόμη εκκρεμεί και γίνεται σκληρή διαπραγμάτευση;"

Όχι στα κυβερνητικά μέτρα για τα αυτοκίνητα

"Όχι στα κυβερνητικά μπόνους στην αυτοκινητοβιομηχανία και τους εισαγωγείς αυτοκινήτων από τα οποία θα χάσουν 400 εκ. ευρώ τα δημόσια ταμεία. Αυτά τα χρήματα να πάνε για να στηρίξουν τη ζήτηση των χαμηλόμισθων και των συνταξιούχων που αγοράζουν ελληνικά προϊόντα και θα στηρίξουν έτσι μικρομεσαίες επιχειρήσεις και χιλιάδες θέσεις εργασίας.  Δεν είναι δίκαιο, είναι παράλογο, να αγοράζει κανείς μια τζιπάρα 3500 κυβικών ή μια Μερσεντές 5000 ευρώ φθηνότερα και ταυτόχρονα να παγώνουν οι μισθοί των μισθωτών και οι συντάξεις των συνταξιούχων."

Για τις σχέσεις ΠAΣOK -ΣΥN

O ΣΥN ασφαλώς ενδιαφέρεται για την διακυβέρνηση της χώρας.  Δεν υπάρχει σοβαρό κόμμα της αριστεράς που να έχει στόχους και πρόγραμμα και να μην θέλει να εφαρμοστούν, με τη δύναμη του λαού, για να προωθηθούν λύσεις υπέρ των αδυνάτων Το ΠΑΣΟΚ όμως κυνηγάει πλέον την αυτοδυναμία και κάνει ανοίγματα προς τα δεξιά και όχι προς τα αριστερά.  Επωφελείται και από δικές μας αδυναμίες και λάθη. Επωφελείται κυρίως από την παταγώδη αποτυχία της κυβερνητικής πολιτικής.  Έχει καβαλήσει πάλι το καλάμι της αλαζονείας και αυτοπροβάλλεται έτοιμο να πάρει την εξουσία.  Σε μια τέτοια λογική, το να έλθει κάποιος, ικανός ως πρόσωπο, από τα αριστερά σαν "συμβασιούχος υπουργός", για μερικούς μήνες, για να λειτουργήσει ως άλλοθι εξ αριστερών, είναι κάτι που δεν μας ενδιαφέρει.  Θα μας ενδιέφερε ένα προοδευτικό και αριστερό πρόγραμμα.  Στο ΠΑΣΟΚ δεν βλέπω να προετοιμάζουν ένα τέτοιο πρόγραμμα. Τον κ. Παπανδρέου δεν τον είδα να κάνει δείπνα με τα εργατικά συνδικάτα, αλλά με μεγαλοεπιχειρηματίες στην Εκάλη."

To Γραφείο Τύπου