Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
01/04/2009

Δήλωση του Α. Καρίτζη,υπεύθυνου Γραφείου Τύπου του ΣΥΝ με αφορμή τις σημερινές δηλώσεις της υπευθύνου για θέματα Παιδείας του ΠΑΣΟΚ, κας. Α. Διαμαντοπούλου

Με αφορμή τις σημερινές δηλώσεις της υπευθύνου για θέματα Παιδείας του ΠΑΣΟΚ, κας. Α. Διαμαντοπούλου, ο Ανδρέας Καρίτζης, υπεύθυνος Γραφείου Τύπου του ΣΥΝ, τονίζει:

Η κ. Διαμαντοπούλου, υπεύθυνη του ΠΑΣΟΚ για θέματα παιδείας, καταδίκασε απερίφραστα τις καταλήψεις, δηλαδή ένα μέσο αγώνα των φοιτητών, και ζήτησε έκτακτη σύνοδο Πρυτάνεων με θέμα την αντιμετώπιση των καταλήψεων, δηλαδή των αγωνιστικών κινητοποιήσεων των φοιτητικών συλλόγων.

Την ίδια στιγμή, όχι μόνο δεν καταδίκασε, αλλά δεν είπε ούτε μισή κουβέντα για τον εργασιακό μεσαίωνα που έχει επιβληθεί από εταιρείες-γαλέρες που έχουν μπει στα πανεπιστημιακά ιδρύματα (στα νοσοκομεία, αλλά και σε άλλους τομείς του δημοσίου) με την ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών καθαρισμού και όχι μόνο.

Μπροστά στη σημερινή εργασιακή βαρβαρότητα η κ. Διαμαντοπούλου κατήγγειλε όχι τους υπεύθυνους αυτής της ντροπής, αλλά αυτούς που αγωνίζονται για να σταματήσει. Δεν θα μπορούσε βέβαια να κάνει αλλιώς από τη στιγμή που το ΠΑΣΟΚ έπαιξε πρωταγωνιστικό ρόλο, ως κυβέρνηση, για τη διάλυση των εργασιακών σχέσεων και τη γενίκευση της εργοδοτικής αυθαιρεσίας.

Ο κ. Παπανδρέου έχει όσο χρόνο θέλει για να μας εξηγήσει πώς εννοεί τις μεγάλες αλλαγές που θα αντιμετωπίσουν την κρίση, όταν τα στελέχη του συνεχίζουν να υπηρετούν με φανατισμό τη σημερινή βαρβαρότητα.    

To Γραφείο Τύπου