Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
03/04/2009

Το ΝΑΤΟ διαιρεί την Ευρώπη - Βαρύνεται με πολέμους

Μιλώντας σε εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ στην Καλαμάτα, ο υπεύθυνος του τμήματος εξωτερικής πολιτικής του ΣΥΝ Πάνος Τριγάζης τόνισε:

«Το ΝΑΤΟ διαιρεί και στρατιωτικοποιεί την Ευρώπη. Απορροφά τεράστιους πόρους από τις χώρες – μέλη, οι οποίοι αφαιρούνται από κοινωνικούς και παραγωγικούς τομείς της οικονομίας με καταστροφικές επιπτώσεις σε περιόδους κρίσης όπως η σημερινή. Επίσης βαρύνεται με τους πολέμους στην Γιουγκοσλαβία και το Αφγανιστάν. Τροφοδοτεί νέο γύρο εξοπλισμών με την «αντιπυραυλική ασπίδα», ενώ η εμμονή στη  διεύρυνσή του αποτέλεσε κύρια αιτία για την κρίση του Καυκάσου τον περασμένο Αύγουστο.

Ο ελληνικός λαός έχει οδυνηρές εμπειρίες από το ΝΑΤΟ. Δε γιορτάζει τα 60χρονά του, ούτε εύχεται τη μακροημέρευση του επιθετικού αυτού οργανισμού που αποτελεί κατάλοιπο του «Ψυχρού Πολέμου» και «μακρύ χέρι» των ΗΠΑ στην Ευρώπη και στον κόσμο.

Συμμετέχουμε μαζί με τις άλλες αριστερές δυνάμεις της Ευρώπης και τα κοινωνικά κινήματα στις κινητοποιήσεις του Σαββατοκύριακου κατά του ΝΑΤΟ στο Στρασβούργο και στο Κίελο, απαιτώντας την κατάργησή του. Το δικό μας όραμα για την Ευρώπη και η δική μας αντίληψη για την ασφάλεια είναι πολυδιάστατη -πολιτική, οικονομική, οικολογική, ανθρώπινη- και δεν συμβιβάζεται με την ύπαρξη και τη δράση της Ατλαντικής Συμμαχίας».

To Γραφείο Τύπου