Skip to main content.
Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς
03/04/2009

Δηλώσειςτου Κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ, Φ.Κουβέλη, για τη σύσταση Επιτροπής για την διενέργεια Προκαταρκτικής Εξεταστικής στην υπόθεση του τέως Υπουργού Αριστοτέλη Παυλίδη

Η Κοινοβουλευτική Ομάδα του Συνασπισμού Ριζοσπαστικής Αριστεράς, θα ψηφίσει την πρόταση για τη σύσταση επιτροπής που θα διενεργήσει προκαταρκτική εξέταση στην υπόθεση του τ. Υπουργού κ. Παυλίδη.

Η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ έχει πάγια την άποψη ότι πρέπει να ερευνώνται όλες αυτές οι υποθέσεις προκειμένου να προκύπτει διαφάνεια και να αναδεικνύεται η ύπαρξη ή η μη ύπαρξη τυχόν ποινικών ευθυνών. Με αυτή την υπεύθυνη θέση προσερχόμαστε στη διαδικασία στη Βουλή των Ελλήνων τη Δευτέρα.

Θεωρούμε όμως ότι με έναν απαράδεκτο τρόπο καθυστέρησε να έρθει η δικογραφία από τους αρμόδιους δικαστικούς και εισαγγελικούς λειτουργούς στη Βουλή. Όταν μάλιστα το Σύνταγμα επιτάσσει την χωρίς καθυστέρηση, την αμελητί διαβίβαση  του φακέλλου στη Βουλή, όταν η έρευνα που γίνεται είτε πρόκειται για προκαταρκτική εξέταση, είτε για προανάκριση, είτε για ανάκριση, είτε για διοικητική έρευνα, συναντιέται με τυχό ευθύνες Υπουργού ή Υφυπουργού. Και θεωρούμε ότι αυτή η καθυστέρηση εγείρει τεράστιο πολιτικό ζήτημα.

Επίσης, και πάλι σε συνδυασμό με όλα όσα προανέφερα, ο Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς επαναφέρει τη θέση του ότι είναι απαράδεκτη, προσβάλλει την ισονομία, η εξαιρετική μικρή παραγραφή η οποία τάσσεται για τα πολιτικά πρόσωπα, για τους Υπουργούς και Υφυπουργούς.  Όταν η παραγραφή των αδικημάτων που αφορούν στα μη πολιτικά πρόσωπα είναι πολλαπλάσια πολύ μεγαλύτερη. Θεωρούμε επίσης ότι κάποια στιγμή είναι επιβεβλημένη να απαγκιστρωθεί η διαδικασία ελέγχου της ποινικής ευθύνης των μελών της όποιας κυβέρνησης από τη Βουλή και να βρίσκεται αποκλειστικά στα χέρια της Δικαιοσύνης.

To Γραφείο Τύπου