Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
20/06/2006

Συνάντηση ΣΥΝ και Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων για τη Συνταγματική Αναθεώρηση

Αντιπροσωπεία του ΣΥΝ ,αποτελούμενη από τους Ν. Χουντή, Γραμματέα της ΚΠΕ, Μιχ. Σαμπατακάκη και Δ. Χατζησωκράτη, μέλη της Π.Γ., συναντήθηκε σήμερα με αντιπροσωπεία εννέα Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων (ΜΚΟ) που μετέχουν στην «Καμπάνια των 700 ΜΚΟ για την Αναθεώρηση του Συντάγματος», αποτελούμενη από τους Ν. Γιαννή - «Ευρωπαϊκή Έκφραση», Παν. Κανελλάκη - «Διεθνής Αντιαπαγορευτική Ένωση», Σάκη Κουρουζίδη - «Ευώνυμος Οικολογική Βιβλιοθήκη», Αλ. Κωτούλα - «Επιτροπή για το Σύνταγμα», Νικήτα Λιοναράκη - «Greenpeace», Σταύρο Μηλιώνη - «Κύτταρο Εναλλακτικών Αναζητήσεων Νέων», Κατ. Πούτου - «'Αρσις», Κ. Τριαντάφυλλο - «Κεντρική Ένωση Δημοτικών και Νομαρχιακών Συμβουλίων Νεολαίας», Χρ. Χωριανοπούλου - «Act Up».

Στη συνάντηση εκτιμήθηκε αμοιβαία ότι πρέπει να συστηματικοποιηθεί ο διάλογος και η μεταξύ τους επικοινωνία και σχέση.

Από πλευράς των Μ.Κ.Ο. εκφράστηκε η ανάγκη για «αναφορά στο Σύνταγμα για την Κοινωνία των Πολιτών και των οργανώσεών της.

Η αντιπροσωπεία του ΣΥΝ θεώρησε ότι η πρόταση για αναφορά στο Σύνταγμα πρέπει να περιληφθεί στον προβληματισμό και τη συζήτηση για τη Συνταγματική Αναθεώρηση, πιστεύοντας γενικότερα ότι στις ρυθμίσεις του Συντάγματος πρέπει να ενισχύονται οι δυνατότητες και τα δικαιώματα των πολιτών για συλλογικές μορφές έκφρασης.

Με αυτό το πνεύμα ο ΣΥΝ θα επεξεργαστεί την πρότασή του για τη συνταγματική μορφή που πρέπει να πάρει αυτή η ανάγκη.

Το Γραφείο Τύπου του Συνασπισμού

To Γραφείο Τύπου