Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
06/04/2009

Δήλωση του Χρήστου Λάσκου,Υπεύθυνου Παιδείας και μέλους της ΠΓ του ΣΥΝ, με αφορμή την ομιλία του κ. Παπανδρέου στην παρουσίαση των θέσεων του ΠΑΣΟΚ για την παιδεία

Με αφορμή την ομιλία του κ. Παπανδρέου στην παρουσίαση των θέσεων του ΠΑΣΟΚ για την παιδεία, ο Χρήστος Λάσκος, Υπεύθυνος Παιδείας και μέλος της ΠΓ του ΣΥΝ, έκανε την εξής δήλωση:

Σπανίως ένας άνθρωπος χρησιμοποίησε τόσες λέξεις για να πει τόσο λίγα. Ο κ. Παπανδρέου, στην ομιλία του για την παιδεία υποστήριξε πως στόχος της πολιτικής του είναι η διασφάλιση της πρόσβασης στην ανώτατη εκπαίδευση σε όσους κατόχους απολυτηρίου το επιθυμούν. Είχαμε την εντύπωση πως το είχε πετύχει ήδη με τη μεταρρύθμιση Αρσένη. Κι όμως, ένδεκα χρόνια μετά το ξαναϋπόσχεται σε εκπαιδευτικές συνθήκες χειρότερες, για τις οποίες η συγκεκριμένη μεταρρύθμιση έκανε πραγματικά ότι μπορούσε. Αποδιάρθρωσε την τεχνική εκπαίδευση, έφτιαξε απίθανα αντικείμενα πανεπιστημιακών σπουδών διεσπαρμένα πελατειακά σε όλη τη χώρα, ενίσχυσε την ταξική διάσταση της εκπαίδευσης, εκτόξευσε στα ύψη τους τζίρους των φροντιστηρίων και μεγάλωσε τη σχολική διαρροή. Από θέσεις αντιπολίτευσης δε, τα τελευταία πέντε χρόνια, βοήθησε τη ΝΔ σε ό,τι χειρότερο αυτή επεδίωξε –με αποκορύφωμα την αναθεώρηση του άρθρου 16. Το εκπαιδευτικό κίνημα, οι φοιτητές και οι μαθητές, δεν ξεχνούν.

To Γραφείο Τύπου