Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
04/04/2009

Ανακοίνωση του Tμήματος Παιδείας του ΣΥΝ για τους Ωρομίσθιους εκπαιδευτικούς

Με αφορμή το γεγονός ότι οι Ωρομίσθιοι Εκπαιδευτικοί παραμένουν απλήρωτοι από τον Οκτώβρη του 2008 το Τμήμα Παιδείας του ΣΥΝ εκφράζει την ολόθερμη συμπαράσταση του στις αγωνιστικές τους διεκδικήσεις.

Η δημόσια εκπαίδευση εδώ και χρόνια είναι στο στόχαστρο των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ και ΝΔ. Για τον δικομματισμό ο εκπαιδευτικός αποτελεί ένα πάγιο λειτουργικό κόστος που πρέπει να μειωθεί στο ελάχιστο δυνατόν.  Άρα επιδιώκουν έναν εκπαιδευτικό που θα εργάζεται σε συνθήκες μη εξασφαλισμένης και μόνιμης σχέσης με το αντικείμενο του.

Οι χιλιάδες εκπαιδευτικοί ωρομίσθιοι αυτή την περίοδο της οικονομικής κρίσης ζουν μια ζοφερή πραγματικότητα που συνεχώς επιδεινώνεται. Απλήρωτοι εδώ και μήνες εργάζονται και «αμείβονται» σαν άνεργοι, με ανύπαρκτη ασφαλιστική κάλυψη. Σε συνεχή ομηρία προσπαθούν να ανταποκριθούν στα διδακτικά τους καθήκοντα, μετακινούμενοι σε δύο, τρία ή τέσσερα σχολεία για να συμπληρώσουν λίγες ώρες δουλειάς.

Η κυβέρνηση οφείλει να απαντήσει αν η εκπαίδευση της νέας γενιάς μπορεί να γίνει:  

Ο ΣΥΝ αγωνίζεται για την κατάργηση της ωρομισθίας και των ελαστικών σχέσεων εργασίας στην εκπαίδευση και σε όλους τους χώρους εργασίας. Επιδιώκουμε στην εκπαίδευση να εργάζονται εκπαιδευτικοί οικονομικά αναβαθμισμένοι με μόνιμη και σταθερή εργασία και πλήρη ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά δικαιώματα

Τμήμα Παιδείας