Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
20/06/2006

Ο Ν. Βούτσης, μέλος της Π.Γ. και υπεύθυνος Επικοινωνίας και Γρ. Τύπου του ΣΥΝ, μιλώντας στο ραδιόφωνο της ΕΤ3 σχετικά με τις κινητοποιήσεις στο χώρο της Παιδείας, τόνισε, μεταξύ άλλων, τα εξής:

«Είναι υποκριτικό να κάνουν τον ανήξερο οι παράγοντες της κυβέρνησης και του Υπουργείου σχετικά με τα ακανθώδη ζητήματα που έχουν προ πολλού τεθεί τόσο από τους Πανεπιστημιακούς όσο και από τους σπουδαστές και φοιτητές. Είναι διπλά υποκριτικό να συκοφαντούν στην κοινή γνώμη αυτό το πρωτοφανές υγιέστατο μαζικό κίνημα για την αναβάθμιση και στήριξη του δημόσιου Πανεπιστήμιου ως κίνημα που τάχα «θέλουν να μείνουν όλα τα ίδια» ή ως κίνημα που στηρίζει την «υποβάθμιση των σπουδών».

Αν δεν επιδειχθεί διάθεση για έναν ανοιχτό δημόσιο διάλογο, στον οποίο θα κατατεθεί η πολιτική επιλογή γι αυτά τα ελάχιστα προαπαιτούμενα, τι σημασία έχει, πέραν της υποκρισίας, η αναφορά στα περί δημοκρατικού διαλόγου; 'Αλλωστε στον ορίζοντα αυτής της δημόσιας συζήτησης, που ήδη έχει ανάψει, έχει εκτεθεί ως κορυφαίο ζήτημα το θέμα της μη αλλαγής του άρθρου 16 του Συντάγματος και της μη ιδιωτικοποίησης της πανεπιστημιακής λειτουργίας.

Αυτό είναι και το κορυφαίο ζήτημα που θέτουν οι μαζικές κινητοποιήσεις που συνεχίζονται. Η κυβέρνηση αλλά και παράγοντες άλλων πολιτικών χώρων και αστέρες των media δεν δείχνουν ότι μπορούν να αφουγκραστούν αυτή τη ριζοσπαστική διάθεση της νέας γενιάς. Ας μην ψάχνουν λοιπόν αλλού τους υποκινητές γι αυτό το μαζικό και ακηδεμόνευτο κίνημα.

Το Γραφείο Τύπου του Συνασπισμού

To Γραφείο Τύπου