Skip to main content.
Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς
02/04/2009

Απαράδεκτη παραμονή της Διευθύντριας του Εσπερινού Λυκείου Νίκαιας στη θέση της με αποτέλεσμα τη δυσλειτουργία του σχολείου

Ερώτηση και Αίτηση Κατάθεσης Εγγράφων του Π.Λαφαζάνη προς τον Υπουργό Παιδείας

Σύμφωνα με τεκμηριωμένες καταγγελίες του διδακτικού προσωπικού του Εσπερινού ΓΕΛ Νίκαιας, η Διευθύντρια του σχολείου προσπάθησε συστηματικά, από την έναρξη της σχολικής χρονιάς, το Σεπτέμβρη του 2008, να συρρικνώσει αριθμητικά το μαθητικό δυναμικό του ιστορικού αυτού σχολείου, με στόχο τη μείωση των οργανικών θέσεων, προκειμένου να φύγουν καθηγητές που δεν της ήταν αρεστοί. 

Αν και  το μαθητικό  δυναμικό του σχολείου συρρικνώθηκε τελικά κατά  50%, περίπου, καθώς η ίδια, όπως καταγγέλλεται, απέτρεπε με διάφορες προφάσεις τις εγγραφές και μετεγγραφές των μαθητών, η λειτουργία του σχολείου -έστω και προβληματική- γιʼ αυτή τη σχολική χρονιά διασφαλίστηκε, χάρη στις κινητοποιήσεις της ΕΛΜΕ Πειραιά, φορέων της περιοχής και βουλευτών.

Επιπλέον, σύμφωνα με την από 8 Ιουλίου 2008 αναφορά των καθηγητών του Εσπερινού Νίκαιας προς τους ανωτέρους τους, η εν λόγω Διευθύντρια κατηγορείται συγκεκριμένα για θέματα οικονομικής διαχείρισης.

Παρόλα τα παραπάνω, η εν λόγω Διευθύντρια εξακολουθεί να διαχειρίζεται την τύχη του σχολείου, με όσα αρνητικά και δυσμενή αυτό συνεπάγεται για τη λειτουργία του, όχι μόνο σήμερα, αλλά κυρίως για την επόμενη σχολική χρονιά.

Αποτέλεσμα της αναφοράς των καθηγητών ήταν να ξεκινήσει μια Ε.Δ.Ε. η οποία από το Σεπτέμβριο του 2008 μέχρι σήμερα, με αδικαιολόγητη κωλυσιεργία, δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα και δεν έχει εκδοθεί πόρισμα, παρʼ όλες τις καταθέσεις και μαρτυρίες μαθητών και όλου του συλλόγου των καθηγητών του σχολείου.

Αξιοσημείωτο, επίσης,  είναι ότι η ίδια Δ/τρια έχει μηνύσει και ζητά την ποινική δίωξη τεσσάρων καθηγητών από τους επτά του συλλόγου των διδασκόντων (και με τι κουράγιο άραγε να συνεχίσουν να εκτελούν το διδακτικό τους έργο;) όπως επίσης και των εννέα μελών της ΕΛΜΕ Πειραιά που στήριξε το δίκαιο των αιτημάτων και τη λειτουργία του σχολείου.

Επειδή ιδιαίτερα τα εσπερινά Λύκεια οφείλουν να έχουν ανοιχτές τις πόρτες τους στους εργαζόμενους ή άνεργους νέους και νέες και να τους προσελκύουν απλόχερα αντί να τους θέτουν φραγμούς τόσο με τη δυσλειτουργία τους όσο και με την αποτροπή  εγγραφής τους σε αυτά.

Επειδή οι ενέργειες της Δ/τριας του Εσπερινού Λυκείου Νίκαιας επηρεάζουν την εύρυθμη λειτουργία του

Ερωτάται ο κ. Υπουργός

1.    Σε ποιές άμεσες ενέργειες θα προβεί προκειμένου να διασφαλιστεί η ομαλή λειτουργία του σχολείου, η οποία δυσχεραίνεται αυτή τη στιγμή από την παραμονή της εν λόγω Διευθύντριας στη θέση της, αλλά και να σταματήσουν οι απαράδεκτες διώξεις από πλευράς της Δ/τριας εις βάρος των καθηγητών του σχολείου και των μελών της ΕΛΜΕ;

2.    Για ποιους λόγους έχει καθυστερήσει σημαντικά η έκδοση του πορίσματος της Ε.Δ.Ε. σχετικά με τα όσα έχουν καταγγείλει οι καθηγητές του Λυκείου σε βάρος της Δ/τριας του σχολείου, ενώ έχει ολοκληρωθεί εδώ και μήνες η διαδικασία των καταθέσεων;

Επίσης,  παρακαλώ να κατατεθεί το συντομότερο δυνατό στη Βουλή όλος ο φάκελος με τα στοιχεία και το πόρισμα της Ε.Δ.Ε.

Ο ερωτών και αιτών Βουλευτής

Λαφαζάνης Παναγιώτης