Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
07/04/2009

Ανακοίνωση της Επιτροπής Μεταφορών του ΣΥΝ για την κατά 100% αύξηση των κομίστρων των ταξί

Η αύξηση των κομίστρων των ταξί κατά 100% μέχρι τον Μάιο του 2010 αποτελεί άμεση επίθεση στα εισοδήματα των νοικοκυριών!

Σε μια περίοδο εντεινόμενης οικονομικής κρίσης, η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας αποφάσισε αύξηση στα κόμιστρα των ταξί κατά 100% μέχρι τον Μάιο του 2010!

Η απόφαση αυτή λήφθηκε παρά την συνεχιζόμενη μείωση της τιμής του πετρελαίου και παρά το γεγονός ότι το εισόδημα των νοικοκυριών συνεχώς συμπιέζεται από την ακρίβεια και την μείωση των πραγματικών μισθών.

Οι τεράστιες αυξήσεις των κομίστρων των ταξί κινούνται στην λογική πελατειακών προεκλογικών παροχών και καταδεικνύουν την έλλειψη πολιτικής βούλησης της Νέας Δημοκρατίας για την αντιμετώπιση της ακρίβειας και της προστασίας των εισοδημάτων.

Καλούμε την κυβέρνηση να πάρει πίσω αυτές τις αυξήσεις που αποτελούν ευθεία επίθεση στους προϋπόλογισμούς των νοικοκυριών και να εξετασει συνολικά τα προβλήματα του κλάδου των ταξί, βρίσκοντας λύσεις που δεν θα φέρνουν τους επαγγελματίες οδηγούς σε αντιπαράθεση με το επιβατικό κοινό.

Η Επιτροπή Μεταφορών του Συνασπισμού