Skip to main content.
Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς
06/04/2009

Επιτακτική η λύση στο κτιριακό πρόβλημα του σχολείου της Αμοργού

Ερώτηση Α.Φιλίνη προς τους Υπουργούς Εθνικής Παιδείας & Θησκευμάτων, Εσωτερικών

Οι μαθητές του Γυμνασίου, του Λυκείου και του ΕΠΑΛ Αμοργού κινδυνεύουν την επόμενη χρονιά να κάνουν μάθημα δίπλα στους ανεμόμυλους. Το κτιριακό πρόβλημα που αντιμετωπίζει η σχολική στέγη στην Αμοργό είναι χρόνιο.

Το υπάρχον κτίριο εγκαινιάστηκε στις 5 Ιουνίου του 1829 και ουδόλως ανταποκρίνεται στον αριθμό των μαθητών και τις εκπαιδευτικές τους ανάγκες. Η αίθουσα πολλαπλών χρήσεων έχει μετατραπεί σε τρεις απολύτως ακατάλληλες αίθουσες διδασκαλίας, ενώ η Νομαρχία επιβαρύνεται με μίσθωση τριών επιπλέον αιθουσών σε ιδιωτικό κτίριο (ενοικιαζόμενα δωμάτια), που βρίσκονται απέναντι από το σχολείο.

Το ΕΠΑΛ Αμοργού φιλοξενείται υπό ακατάλληλες συνθήκες σε αίθουσες της Ι. Μ. Χοζοβιώτισσας (χωρίς θέρμανση και επαρκή φωτισμό) και χρησιμοποιούνται ως αίθουσες διδασκαλίας η Βιβλιοθήκη, ακόμα και το γραφείο των εκπαιδευτικών.

Από το 2005 που δημοπρατήθηκε το καινούριο κτίριο (με προοπτική να ολοκληρωθεί την επόμενη χρονιά), έχουν περάσει 4 χρόνια. Οι υποσχέσεις, τα λάθη, οι κακοτεχνίες και η γραφειοκρατία που αφορούν στο ζήτημα της σχολικής στέγης έχουν ταλανίσει επί χρόνια το νησί της Αμοργού.

Δεν υπάρχουν πλέον χρονικά περιθώρια για άλλη καθυστέρηση και επιβάλλεται πλέον άμεση λύση, ώστε να μπορέσουν τα παιδιά του ακριτικού νησιού της Αμοργού να χρησιμοποιήσουν το κτίριο κατά τη νέα σχολική χρονιά.

Κατόπιν των παραπάνω:

Ερωτώνται οι κ.κ. Υπουργοί:

•    Σε ποιες συγκεκριμένες ενέργειες θα προβείτε ώστε να λυθεί άμεσα το κτιριακό πρόβλημα του σχολείου της Αμοργού;

Η ερωτώσα βουλευτής

Άννα Φιλίνη