Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
21/06/2006

Ο κ.Αλογοσκούφης ομολογεί την παταγώδη αποτυχία στην υλοποίηση του Γ' ΚΠΣ

Το ΕΣΠΑ 2007-13 δεν θα διασωθεί με την υπερσυγκεντρωτισμό και την εκχώρηση του σε ιδιωτικές εταιρείες

Ο Παν. Λαφαζάνης, μέλος της Π.Γ. και υπεύθυνος Οικονομικής και Κοινωνικής Πολιτικής του ΣΥΝ, σχολιάζοντας τις δηλώσεις του κ. Αλογοσκούφη για το ΕΣΠΑ 2007-13 και τις κυβερνητικές μεταρρυθμίσεις, έκανε την παρακάτω δήλωση:

«Ο κ. Αλογοσκούφης, αναφερόμενος στις προοπτικές του ΕΣΠΑ 2007-13, υποχρεώθηκε να ομολογήσει εμμέσως πλην σαφώς την παταγώδη αποτυχία στην υλοποίηση, όχι μόνο του Β΄ αλλά και του Γ΄ ΚΠΣ.

Η πρόσφατη τρίτη αναθεώρηση του Γ΄ ΚΠΣ δεν είναι τίποτα άλλο παρά μια πανικόβλητη απόπειρα της κυβέρνησης να μειωθεί η δεδομένη απώλεια πόρων, με αντίτιμο την κατασπατάλησή τους στο όνομα της «πάση θυσία» απορρόφησης.

Το χειρότερο με το Γ΄ ΚΠΣ δεν είναι απλώς η απώλεια πόρων. Το χειρότερο είναι η γενικευμένη στο όνομα της απορρόφησης κατασπατάληση των χρημάτων του χωρίς πρόγραμμα και χωρίς αναπτυξιακό και κοινωνικό αντίκρισμα. Αυτή είναι η τραγωδία που συντελείται με το Γ΄ ΚΠΣ και η οποία δεν αντιμετωπίζεται με τη νέα υπερσυγκεντρωτική διαχείριση του ΕΣΠΑ 2007-13 και την πλήρη εκχώρησή του στις ιδιωτικές εταιρείες.»

Η ΕΛΛΑΔΑ «ΜΠΑΝΑΝΙΑ» ΤΗΣ ΝΕΟΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗΣ

Αναφερόμενος ο Παν. Λαφαζάνης ειδικότερα στη νέα γενιά των αποκρατικοποιήσεων, για την οποία έκανε λόγο ο κ. Αλογοσκούφης, τόνισε τα εξής:

«Η κυβέρνηση, κλιμακώνοντας και διευρύνοντας το πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων που εγκαινίασε το ΠΑΣΟΚ, προωθεί ένα από τα μεγαλύτερα εγκλήματα, ίσως το μεγαλύτερο, στην οικονομική ιστορία αυτού του τόπου.

Η παράδοση της Εθνικής στα ξένα κερδοσκοπικά κεφάλαια, με αφορμή την εξαγορά της Finansbank και το επικείμενο ξεπούλημα της Εμπορικής εντάσσονται σε μια στρατηγική εξαφάνισης κάθε δημόσιας παρουσίας στο χρηματοπιστωτικό χώρο.

Γενικότερα, βήμα το βήμα παραχωρούνται όλοι οι στρατηγικοί τομείς της οικονομίας, από τις τηλεπικοινωνίες ως τις μεταφορές και από τις τράπεζες ως την ενέργεια, στα μεγάλα ιδιωτικά συμφέροντα και πρώτα απ΄ όλα στις πολυεθνικές.

Η κατεύθυνση αυτή μετατρέπει τις κυβερνήσεις σε αθύρματα των αγορών και την χώρα σε ανοχύρωτη «μπανανία» της νεοφιλελεύθερης παγκοσμιοποίησης.»

Το Γραφείο Τύπου του Συνασπισμού

To Γραφείο Τύπου