Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
22/06/2006

Να μην ισχύσει για φέτος το όριο του 10 για τις κενές θέσεις που υπάρχουν στα Πανεπιστήμια ζήτησε ο Αλέκος Αλαβάνος από τον Πρωθυπουργό

Κοινοβουλευτική Ομάδα Συνασπισμού Ριζοσπαστικής Αριστεράς

Στην προ ημερησίας συζήτηση που διεξήχθη σήμερα στην Ολομέλεια της Βουλής ο Πρόεδρος της Κ.Ο. του Συνασπισμού Ριζοσπαστικής Αριστεράς μεταξύ άλλων ανέφερε:

«Σήμερα, με τα αποτελέσματα που βγαίνουν, αποδεικνύεται ότι μένει έξω από τα Πανεπιστήμια ο μεγαλύτερος αριθμός υποψηφίων από κάθε άλλη χρονιά. Ότι ο μεγαλύτερος αριθμός υποψηφίων που πήραν κάτω από τη βάση είναι φέτος και ότι 7.000 θέσεις στα Πανεπιστήμια μένουν κενές.

Και λέμε, δεν ήμαστε υπέρ της ήσσονος προσπάθειας, αλλά ξέρουμε ότι το παιδί που τσαλακώνεται μέσα στο σχολείο, το παιδί που αντιδρά στην αποστήθιση, το παιδί που είναι από μια διαλυμένη οικογένεια, το παιδί το οποίο διώχνεται από τον τρόπο που γίνεται σήμερα η μάθηση, έχει δικαίωμα και δεν μπορεί χωρίς ουσιαστικές αναδιαρθρώσεις και χωρίς στήριξη να βρίσκει μπροστά του κλειστή την πόρτα στο μέλλον του .

Και σας καλούμε για φέτος να μην ισχύσει το όριο του 10 για τις κενές θέσεις που υπάρχουν στα Πανεπιστήμια και θέλω μια απάντηση, κύριε Πρωθυπουργέ. Θέλω να σας πω ότι κριτήριο δημοκρατικότητας σας δεν θα είναι σήμερα αν αλλάξετε στάση και αν απαντάτε στις ερωτήσεις των κομμάτων της Αριστεράς.

Σας ζητάω απάντηση εάν η κυβέρνηση θα δει το θέμα του να μην ισχύσει φέτος το όριο του 10 και να προχωρήσει σε μια άλλη μεταρρύθμιση στην παιδεία, όπου το Λύκειο θα σταματήσει να είναι ένα γυμναστήριο εκμάθησης τεχνικής εξετάσεων, η οποία γίνεται περισσότερο στα φροντιστήρια και το Λύκειο θα γίνει πραγματικά μορφωτικό ίδρυμα που θα καλλιεργεί και τη γνώση και την αγάπη στη γνώση, που θα έχει αυτονομία και την ίδια στιγμή οι επιλογές και οι διαδικασίες θα μεταφερθούν, όπως γίνεται σχεδόν σε όλες τις χώρες της Ευρώπης , στον Πανεπιστημιακό χώρο.»

To Γραφείο Τύπου