Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
09/04/2009

Δηλώσεις Δ.Στρατούλη για συντάξεις

Σχετικά με τις αυξήσεις στις συντάξεις που αποφασίστηκαν από την κυβερνητική σύσκεψη, ο Δημ. Στρατούλης μέλος της Π.Γ. και υπεύθυνος Εργατικής πολιτικής του ΣΥΝ έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Η κυβέρνηση της Ν.Δ., μετά το νόμο 3655 του 2008, με τον οποίον ισοπέδωσε προς τα κάτω τα ασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων και κυρίως των γυναικών και των νέων, έρχεται τώρα, με τις αυξήσεις που ανακοίνωσε για τις συντάξεις, να καταδικάσει στη φτώχεια, εκτός από τους συνταξιούχους του δημοσίου, και τους συνταξιούχους του ιδιωτικού τομέα.

Η κυβερνητική πολιτική σκληρής λιτότητας σε βάρος των συνταξιούχων είναι αντικοινωνική και απάνθρωπη, όταν είναι γνωστό ότι οι εφτά στους δέκα συνταξιούχους στη χώρα μας παίρνουν συντάξεις κάτω από τα 600 ? το μήνα.

Η κυβέρνηση επιτίθεται στους συνταξιούχους, την ίδια ώρα που κάνει τα κρυφά μάτια σε όσους εισφοροδιαφεύγουν και εισφοροκλέπτουν αλλά και στα οικονομικά συμφέροντα που επί χρόνια λεηλατούν τα αποθεματικά της Κοινωνικής Ασφάλισης.

Αυτό που χρειάζονται οι συνταξιούχοι, για να ανταπεξέλθουν στις πρόσθετες δυσκολίες λόγω της οικονομικής κρίσης, είναι η ουσιαστική αύξηση των συντάξεών τους, η επαναφορά του υπολογισμού της κύριας σύνταξής τους στο 80% και της κατώτερης σύνταξης στα 20 ημερομίσθια του ανειδίκευτου εργάτη, η σύνδεση των αυξήσεων στις συντάξεις με τις αυξήσεις των συλλογικών συμβάσεων των εν ενεργεία εργαζομένων, η καθιέρωση γνήσιας ΑΤΑ και η βελτίωση της παροχών υγείας της κοινωνικής ασφάλισης.

Ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί τους συνταξιούχους σε συντονισμό με τους εργαζόμενους να αγωνιστούν για να μην πέσουν στις πλάτες τους τα βάρη της οικονομικής κρίσης που δημιούργησαν το κεφάλαιο και οι κυβερνήσεις με τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές τους.

To Γραφείο Τύπου