Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
09/04/2009

Την εκτίμηση της Κομισιόν για το τίμημα μεταβίβασης της Ολυμπιακής Αεροπορίας, σε σχέση με την τιμή αγοράς και την αξία της εταιρίας, ζητά ο ευρωβουλευτής του ΣΥN Δ. Παπαδημούλης, με ερώτηση προτεραιότητας που κατέθεσε στο Ευρωκοινοβούλιο

O Έλληνας ευρωβουλευτής ζητά από την Επιτροπή να εκτιμήσει την αξία της εταιρίας με βάση παλαιότερες εκθέσεις εμπειρογνωμόνων και να εξετάσει εάν τηρήθηκαν όλες οι προϋποθέσεις της διαδικασίας αποκρατικοποίησης, σύμφωνα με τις διατάξεις του κοινοτικού δικαίου.

Το πλήρες κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:

"Στις 23.03.2009 υπεγράφη η σύμβαση μεταβίβασης της Ολυμπιακής Αεροπορίας μεταξύ του ελληνικού κράτους και της Marfin Investment Group.

Θεωρεί η Επιτροπή ότι το τίμημα της μεταβίβασης είναι τιμή αγοράς, σε σχέση με την αξία της εταιρίας; Είναι σε θέση η Επιτροπή, με βάση παλαιότερες εκτιμήσεις εμπειρογνωμόνων, να εκτιμήσει ποια είναι η τιμή αγοράς της Ολυμπιακής Αεροπορίας; Κρίνει η Επιτροπή ότι τηρήθηκαν όλες οι προϋποθέσεις της διαδικασίας αποκρατικοποίησης, σύμφωνα με το κοινοτικό δίκαιο; Ποια η θέση της σε σχέση με τις απευθείας διαπραγματεύσεις Ελληνικού Δημοσίου και Marfin Investment Group;"

To Γραφείο Τύπου