Skip to main content.
Κόμμα Ευρωπαϊκής Αριστεράς
09/04/2009

Αλληλεγγύη της Graziella Mascia, Αντιπροέδρου του Κόμματος Ευρωπαϊκής Αριστεράς, προς τον Πρόεδρο της Μολδαβίας || «ΒΙΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ»

Σε σχέση με τις βίαιες ταραχές που ακολούθησαν τη νίκη του Κομμουνιστικού Κόμματος στις κοινοβουλευτικές εκλογές στη Μολδαβία στις 5 Απριλίου 2009, η Γκρατσιέλα Μάσια, Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς, εκφράζοντας την αλληλεγγύη της στον Πρόεδρο Βλαντιμίρ Βορόνιν, δήλωσε:

«Είμαστε ιδιαίτερα ανήσυχοι για το ξέσπασμα της βίας που αμφισβητεί τα αποτελέσματα των δίκαιων εκλογών διαφάνειας στη Μολδαβία.

Ο ίδιος ο Οργανισμός για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη  (ΟΑΣΕ) παραδέχεται πως οι εκλογές αυτές συνάδουν με τις διεθνείς προδιαγραφές. Σε κάθε περίπτωση, ενώ γίνεται κατανοητή η νομιμότητα και το δικαίωμα του καθενός να διαδηλώνει τις δικές του απόψεις, δεν υπάρχει κανένας λόγος για τη βια και την καταστροφή ακόμα και στο εσωτερικό του κοινοβουλίου.

Οι συνεχιζόμενες επιθέσεις στρέφονται ενάντια στη δημοκρατία και πρέπει να τερματιστούν. Υποστηρίζουμε τα βήματα που γίνονται προς μια ειρηνική επίλυση και καλωσορίζουμε την προσεκτική προσέγγιση και τις προσπάθειες της μολδαβικής κυβέρνησης προς αυτή την κατεύθυνση, καθώς και την αποστασιοποίηση όσων από την αντιπολίτευση αντιτίθενται στη βία. Τα ηττημένα κόμματα θα πρέπει να αποδεχθούν τη δημοκρατική βούληση του μολδαβικού λαού και να αναζητήσουν δημιουργικές οδούς

συνεργασίας για θετικές εξελίξεις στη χώρα».

To Γραφείο Τύπου