Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
09/04/2009

Ανακοίνωση του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων του ΣΥΝ για τις ταραχές στη Μολδαβία

Παρακολουθούμε με βαθύτατη ανησυχία τις ταραχές που βρίσκονται σε εξέλιξη στη Μολδαβία, μετά την ξεκάθαρη και ευρύτατη εκλογική επικράτηση του Κόμματος των Μολδαβών Κομμουνιστών στις πρόσφατες Εθνικές Εκλογές. Τη στιγμή που οι παρατηρητές του ΟΑΣΕ και η διεθνής κοινότητα μιλούν για τήρηση των διεθνών κανονισμών στις εκλογές, η δεξιά αντιπολίτευση της χώρας πυροδοτεί και υποκινεί απροσχημάτιστα τις ακραίες βίαιες, εθνικιστικές και αντικομμουνιστικές αντιδράσεις, που ήδη έχουν στοιχίσει τη ζωή σε μια αθώα πολίτη.

Καλούμε την Ε.Ε. και τη διεθνή κοινότητα να πάρουν άμεσα θέση και να καταδικάσουν αυτή την απροσχημάτιστη επίθεση που εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους για την δημοκρατική ομαλότητα στη χώρα.

Ταυτόχρονα, χαιρετίζουμε την 3η συνεχή εκλογική επικράτηση του Κόμματος των Μολδαβών Κομμουνιστών, κόμματος που ανήκει στο κόμμα της Ευρωπαϊκής Αριστεράς και εργάζεται για την  ευρωπαϊκή προοπτική του Μόλδοβα. Εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας στη νόμιμα εκλεγμένη κυβέρνηση, που τα τελευταία χρόνια κάνει ό,τι καλύτερο μπορεί για τη βελτίωση των συνθηκών ζωής και του βιοτικού επιπέδου των Μολδαβών πολιτών. 

Τμήμα Διεθνών Σχέσεων