Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
23/06/2006

'Αγριος καυγάς τραπεζικών συγκροτημάτων για τη λεία των δημοσιων τραπεζών και την καταλήστευση των πολιτών

Ο Π.Λαφαζάνης, μέλος της Π.Γ. και Υπεύθυνος Οικονομικής και Κοινωνικής Πολιτικής του ΣΥΝ, σχολιάζοντας την προσφορά της Τράπεζας Κύπρου μετά από εκείνη της Credit Agricole για την εξαγορά της Εμπορικής Τράπεζας, έκανε την παρακάτω δήλωση:

«Ο άγριος και ανελέητος «καυγάς» που έχει ξεσπάσει μεταξύ τραπεζικών ομίλων για την εξαγορά της Εμπορικής δεν έχει καμία σχέση με το δημόσιο συμφέρον και τα συμφέροντα των πολιτών.

Η σκληρή και συνολική αντιπαράθεση ανάμεσα στα ιδιωτικά τραπεζικά συμφέροντα αφορά το ποιοι θα αποσπάσουν τη λεία των δημόσιων τραπεζών και θα αποκτήσουν το προβάδισμα στην τραπεζική αγορά για να καταληστεύσουν ακόμα περισσότερο τους πολίτες και την οικονομία.

Δυστυχώς, σχετικά με την ιδιωτικοποίηση των δημόσιων τραπεζών και συγκεκριμένα σ’ αυτή τη φάση της Εμπορικής, η κυβέρνηση δεν είναι μόνη της αλλά έχει τη συναίνεση και της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ.

Για μας το σημαντικό δεν είναι απλώς το ύψος του τιμήματος για την πώληση των δημόσιων Τραπεζών αλλά αυτή καθ’ εαυτή η ιδιωτικοποίησή τους, που παραδίδει συνολικά το τραπεζικό σύστημα της χώρας στα μεγάλα ιδιωτικά συμφέροντα και τα ξένα κερδοσκοπικά κεφάλαια.

Θα αγωνιστούμε με όλες μας τις δυνάμεις για να σταματήσουμε την ιδιωτικοποίηση της Εμπορικής Τράπεζας.

Για ένα ισχυρό σύγχρονο ρόλο των υπό δημόσιο έλεγχο Τραπεζών έξω από την τοκογλυφική λεηλασία και σε όφελος των πολιτών και της οικονομίας».

Το Γραφείο Τύπου του Συνασπισμού

To Γραφείο Τύπου