Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
25/06/2006

Ανακοίνωση Συνασπισμού για την Παγκόσμια Ημέρα κατά των ναρκωτικών

Η παγκόσμια ημέρα για την αντιμετώπιση των ναρκωτικών μπορεί να γίνει αφορμή για ένα ουσιαστικό διάλογο μέσα στην ελληνική κοινωνία χωρίς άχρηστες ηθικολογίες και υποκρισίες.

Τα προβλήματα από την τοξικοεξάρτηση δεν αντιμετωπίζονται με ευχές και αφορισμούς. Χρειάζονται σύγχρονες προσεγγίσεις με πλουραλιστικές θεραπευτικές μεθόδους ώστε να επιτυγχάνεται η μείωση της βλάβης.

Δυστυχώς η κυβέρνηση της Ν.Δ. προχωρά την εκπόνηση του νέου σχεδίου εθνικής δράσης χωρίς συζήτηση με τους αρμόδιους φορείς.

Από την άλλη πλευρά, ο ΟΚΑΝΑ, το ΚΕΘΕΑ, όλες οι θεραπευτικές μονάδες αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα επιβίωσης. Με μειωμένο προσωπικό, χωρίς οικονομική στήριξη δίνουν τη μάχη για την σωτηρία των ασθενών.

Η κυβέρνηση αργά αλλά σταθερά φαίνεται ότι εγκαταλείπει την αντίληψη για την δωρεάν περίθαλψη των τοξικοεξαρτημένων και φλερτάρει με τα ιδιωτικά συμφέροντα. Είναι ώρα να αντιληφθούν όλοι ότι μόνο ένα ισχυρό κοινωνικό κράτος με σύγχρονες και αποτελεσματικές μονάδες υγείας μπορεί να κερδίσει τη μάχη ενάντια στα ναρκωτικά.

Σε κάθε άλλη περίπτωση οι ιθύνοντες θα περιοριστούν στις ευχές και τα ιδιωτικά συμφέροντα στην κερδοσκοπία στις πλάτες των άτυχων συμπολιτών μας που βρέθηκαν στην «ζούγκλα» των ναρκωτικών.

Επιτροπή του ΣΥΝ για την αντιμετώπιση των ναρκωτικών