Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
14/04/2009

Δηλώσεις του Προέδρου του ΣΥΝ, Αλέξη Τσίπρα, μετά την επίσκεψή του στο διαδημοτικό σφαγείο Τυρνάβου, κατά την διάρκεια της περιοδείας του στον Τύρναβο

ΣΦΑΓΗ ΤΩΝ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΩΝ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΡΤΕΛ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΜΕΣΑΖΟΝΤΕΣ

Είναι ιδιαίτερα σημαντικό που υπάρχει ένα σύγχρονο διαδημοτικό σφαγείο όπου βλέπουμε υποδομές που βοηθάνε τους κτηνοτρόφους και τους παραγωγούς σε μια περίοδο που οι κτηνοτρόφοι δέχονται ιδιαίτερη πίεση. Διότι εκτός από την σφαγή των αμνοεριφίων που είδαμε εδώ υπάρχει και μία άλλη καθημερινή σφαγή. Αυτή είναι η σφαγή της αγοράς, είναι η σφαγή των παραγωγών και των κτηνοτρόφων από τα καρτέλ του κρέατος και του γάλακτος και βεβαίως είναι και η σφαγή του καταναλωτή στο σούπερ μάρκετ εκεί όπου αγοράζει σε τιμές 200 και 300% πάνω από τις τιμές στις οποίες πουλάει ο παραγωγός.

 Κάποια στιγμή αυτή η ψαλίδα πρέπει να κλείσει. Βρισκόμαστε σε μια βαθιά οικονομική κρίση και είναι αδιανόητο κοινωνικές κατηγορίες ιδιαίτερα χρήσιμες για την ελληνική οικονομία όπως οι κτηνοτρόφοι και οι παραγωγοί συνολικά να ζορίζονται στον βαθμό που να μην ξέρουν αν θα πρέπει να συνεχίσουν ή να αλλάξουν επάγγελμα. Όπως επίσης είναι αδιανόητο σε μια περίοδο κρίσης να μην μπαίνει ένας φραγμός σε αυτήν την ανελέητη κερδοσκοπία σε είδη λαϊκής κατανάλωσης όπου έχουν αφεθεί τα καρτέλ να δρουν ανεξέλεγκτα.

Το φετινό Πασχαλινό τραπέζι θα είναι ιδιαίτερα «τσουχτερό» για την μέση οικογένεια και θα πλουτίσει κάποιους μεσάζοντες και όχι τους παραγωγούς και τους κτηνοτρόφους. Για μας έχει ιδιαίτερη σημασία να τονίσουμε για άλλη μια φορά, ιδιαίτερα σήμερα που διαβάσαμε στις εφημερίδες και παρακολουθήσαμε στα ΜΜΕ ότι έπεσαν στα μαλακά κάποιοι «κουμπάροι» και ότι βγήκε και από πάνω μια εταιρία λέγοντας ότι κάνει καλά την δουλειά της και να κάνω μόνο μια παρατήρηση: τα καρτέλ μαζί με την εκτελεστική και την δικαστική εξουσία βρίσκονται σε αγαστή συνεργασία και συμφωνία και όλοι είναι μια χαρά κι αυτός που την πληρώνει πάντα είναι ο μισθωτός και ο συνταξιούχος κι ο παραγωγός που βλέπει διαρκώς το εισόδημά του να μειώνεται ενώ κάποιοι κύριοι πέφτουν στα μαλακά με ποινές αστείες και συνεχίζεται αυτή η μεγάλη ληστεία των καρτέλ τόσο στο γάλα όσο και στο κρέας.

ΣΗΨΗ ΚΑΙ ΠΑΡΑΚΑΜΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ,

ΜΗΝΥΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ Η ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ

Ο κόσμος πια έχει καταλάβει ότι έχουμε ένα πολιτικό σύστημα που βρίσκεται σε σήψη και σε παρακμή. Και δεν είναι μόνο η υπόθεση του Παυλίδη, είναι μια σειρά από σκάνδαλα. Τώρα είναι του Παυλίδη, πιο πριν ήταν της Siemens, πιο πριν ήταν τα ομόλογα, πιο πριν ήταν οι υποκλοπές, πιο πριν ήταν του Ζαχόπουλου, πιο πριν ήταν του Γερμανού… Που σημαίνουν όλα αυτά ότι οι πολίτες κάποια στιγμή πρέπει να δούνε μια άλλη πορεία γι αυτόν τον τόπο μακριά πέρα και έξω από τα δυο κόμματα εξουσίας που έχουν δημιουργήσει ένα πολιτικό σύστημα που γεννά, τροφοδοτεί τη διαφθορά και την διαπλοκή.

Κι είναι μια πολύ σημαντική ευκαιρία οι ευρωεκλογές που έχουμε μπροστά μας. Να μην πούμε «δε βαριέσαι δεν αλλάζει τίποτε» και να μην πάμε να ψηφίσουμε, αλλά για να πάμε όλοι μαζικά στην κάλπη και να δώσουμε ένα ισχυρό μήνυμα τιμωρίας στα δυο κόμματα της εξουσίας και ελπίδας γι αυτόν τον τόπο ενισχύοντας την Αριστερά.  

To Γραφείο Τύπου