Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
14/04/2009

Σχετικά με τις σημερινές ανακοινώσεις της ΕΣΥΕ για τα ποσοστά ανεργίας στη χώρα μας τον Ιανουάριο του 2009 ο Δημήτρης Στρατούλης, μέλος της Π.Γ. του ΣΥΝ και υπεύθυνος εργατικής πολιτικής του, έκανε την εξής δήλωση:

Ακόμα και από τα «καλομαγειρεμένα»από την κυβέρνηση επίσημα στοιχεία προκύπτει, ότι αυξάνει δραματικά η ανεργία στη χώρα μας, η οποία βέβαια στην πραγματικότητα είναι πολύ μεγαλύτερη.

H πολιτική ευθύνη ανήκει στην κυβέρνηση, η οποία τους τελευταίους τέσσερες μήνες δεν έχει κάνει τίποτε απολύτως για να  προστατέψει τους εργαζόμενους από τις μαζικές απολύσεις, στις οποίες προχωρούν οι επιχειρήσεις με πρόσχημα την οικονομική κρίση.

Αυτό που χρειάζεται τώρα δεν είναι να εφαρμοστούν οι προτάσεις Ε.Ε.-Μίχαλου - Καραμανλή για μείωση των ωρών ή ημερών εργασίας με ταυτόχρονη μείωση των μισθών, ούτε οι προτάσεις του ΠΑΣΟΚ για ανασφάλιστη εργασία των νέων και επέκταση των κακοπληρωμένων και ανασφάλιστων προγραμμάτων stage και στον ιδιωτικό τομέα,. αλλά η ανύψωση μιας αποτελεσματικής ασπίδας κοινωνικής προστασίας των εργαζομένων από τις απολύσεις και την ανεργία και η οικονομική και κοινωνική στήριξη των ανέργων και των οικογενειών τους.

Οι εργαζόμενοι και οι άνεργοι έχουν βαρεθεί από τα πολλά και κούφια λόγια της κυβέρνησης και τα διαστρεβλωμένα στοιχεία για τα ποσοστά της ανεργίας. Θέλουν συγκεκριμένα έργα για την αντιμετώπιση της ανεργίας και τη στήριξη των ανέργων και τα θέλουν τώρα.

To Γραφείο Τύπου