Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
26/06/2006

Ο Πρόεδρος του Συνασπισμού Αλ. Αλαβάνος συναντήθηκε σήμερα με το Προεδρείο του Επιμελητηρίου Περιβάλλοντος και Βιωσιμότητος καθώς και του Πανελλήνιου Δίκτυου Οικολογικών Οργανώσεων (ΠΑΝΔΟΙΚΟ), που εκπροσωπεί 111 οικολογικές οργανώσεις

Μετά τη συνάντηση ο Πρόεδρος του ΣΥΝ δήλωσε:

«Στη διαδικασία αναθεώρησης του Συντάγματος έχουμε μάθει ήδη το άρθρο 16 για τα Πανεπιστήμια το οποίο δεν πρέπει να το αγγίξουν. Τώρα είναι η σειρά να μάθουμε και το άρθρο 24, το οποίο επίσης δεν πρέπει να το αγγίξουν διότι οι προβληματισμοί και οι προτάσεις της κυβέρνησης για την αναθεώρηση του άρθρου 24 οδηγούν στον αποχαρακτηρισμό δασών και δασικών εκτάσεων, οδηγούν στην υπονόμευση του τεκμηρίου κυριότητας του δημοσίου, οδηγούν στον εκτοπισμό του Συμβουλίου τη Επικρατείας που ‘ήταν ένας αποφασιστικός παράγοντας που στήριξε το περιβάλλον στη χώρα μας και γι αυτό με τον ίδιο τρόπο πρέπει να αντιδράσουμε ώστε να μην αγγίξουν οι οικοπεδοφάγοι και τα μεγάλα συμφέροντα το δασικό πλούτο της χώρας μας.»

Ο εκπρόσωπος του Επιμελητηρίου Περιβάλλοντος και Βιωσιμότητας κ. Γ.Χριστοφορίδης, δήλωσε:

«’Ηρθαμε να ενημερώσουμε αρχίζοντας μια προσπάθεια ενημέρωσης για τη νέα απειλή που δημιουργείται με τις προτάσεις της κυβέρνησης για την αναθεώρηση του Συντάγματος. Εμείς εκπροσωπούμε 111 οικολογικές οργανώσεις και θεωρούμε πρώτον ότι πρέπει να ενημερώσουμε τα κόμματα για να τα έχουμε αρωγούς στην προσπάθειά μας και να καταδείξουμε σε ότι αφορά το άρθρο 24, ότι η μόνη επιτρεπτή παρέμβαση στα δάση είναι να φτιάξουν δασολόγιο και να αφήσουν τις πονηριές και σε ότι αφορά το Συνταγματικό Δικαστήριο να πούμε ότι εθνικός συνταγματικός δικαστής υπάρχει στην Ελλάδα και επιτελεί πολύ καλά το ρόλο του. Το μόνο που πρέπει να κάνουν είναι να τον αφήσουν ήσυχο. Είναι το Συμβούλιο της Επικρατείας.»

Το Γραφείο Τύπου του Συνασπισμού

To Γραφείο Τύπου