Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
26/06/2006

Στο Παρίσι με χειροπέδες ο βουλευτής του Συνασπισμού Ριζοσπαστικής Αριστεράς Γιάννης Δραγασάκης

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΣΥΝ

Καταγγέλλουμε στην ελληνική και διεθνή-ευρωπαϊκή κοινή γνώμη το παρακάτω, απίστευτο από πρώτης όψεως και με βάση τα μέχρι τώρα διεθνώς ισχύοντα, γεγονός που συνέβη χθες το απόγευμα σε βάρος του βουλευτή του κόμματος Γ. Δραγασάκη στο διεθνές αεροδρόμιο Ορλύ της γαλλικής πρωτεύουσας: Ο Γ Δραγασάκης επισκέπτεται τη Γαλλία, στα πλαίσια αντιπροσωπείας της ελληνικής Βουλής για τις εργασίες του Συμβουλίου της Ευρώπης, και κατά την άφιξή του έγινε θύμα πρωτοφανούς βίαιης ενέργειας και σκαιάς συμπεριφοράς των αρχών του αεροδρομίου. Με αφορμή ένα γραφειοκρατικό λάθος στο αναγραφόμενο όνομα από το σημείο ελέγχου του αεροδρομίου, οι αστυνομικές αρχές συνέλαβαν, πέρασαν χειροπέδες και βιαιοπράγησαν εναντίον του βουλευτού μας μέχρις ότου και αφού μεταφέρθηκε ακουσίως από το αεροπλάνο μέχρι τη Διεύθυνση του αεροδρομίου, αντιληφθούν το σχετικό λάθος και ζητήσουν συγνώμη για την ταλαιπωρία.

Σημειώνουμε την άμεση κινητοποίηση και τη βοήθεια του Έλληνα πρέσβη και την επίσημη συγνώμη που ζήτησε ο εν Αθήναις Γάλλος πρέσβης.

Αμείλικτα ερωτήματα, λίγες μέρες μετά το αντίστοιχο περιστατικό για τον καθηγητή Γ. Μηλιό στις ΗΠΑ, δημιουργούνται στην ελληνική και διεθνή κοινή γνώμη για το πλέγμα ασυδοσίας και αυταρχισμού των κατασταλτικών μηχανισμών που έχει ενθαρρύνει η διεθνής αντιτρομοκρατική υστερία και η απαξίωση του νομικού πολιτισμού που έχει επιβάλλει διεθνώς η ηγεσία Μπους.

Ποιας μεταχείρισης άραγε θα ετύγχανε ένας απλός Έλληνας ή αλλοδαπός πολίτης, πόσο απαξιωτικά για την προσωπικότητά του και πόσο επικίνδυνα για την υγεία του, και ψυχική και σωματική, θα λειτουργούσαν οι αυθαίρετες και βίαιες συμπεριφορές των αρχών «ασφαλείας» του αεροδρομίου Ορλύ;

Για πολλοστή φορά χτυπάει η καμπάνα που ειδοποιεί για την καταρράκωση των αυτονόητα ισχυουσών μέχρι πριν από λίγο καιρό διεθνών αρχών και των πλαισίων στήριξης και εγγύησης των προσωπικών ελευθεριών και δικαιωμάτων.

Η ελληνική κυβέρνηση έχει, δυστυχώς, μία επιπλέον ευκαιρία για να αντιληφθεί το τι πράγματι συμβαίνει, σε ποιο κλίμα συμπράττει και την ανάγκη να εκφράσει δημόσια την πάνδημη θέση του ελληνικού λαού για να αποτραπούν οι συνεχείς παραβιάσεις του διεθνούς δικαίου που διαπράττονται μέσα στο κλίμα της τρομοϋστερίας και της ασυδοσίας των μηχανισμών υπό την αιγίδα της ηγεσίας των ΗΠΑ.

Το Γραφείο Τύπου του Συνασπισμού

To Γραφείο Τύπου