Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
24/01/2005

Συνάντηση ΣΥΝ με τον Πρόεδρο και Διοίκηση της ΓΣΕΕ

Ο πρόεδρος του Συνασπισμού Αλ. Αλαβάνος και ο Δημ. Στρατούλης, μέλος της Π.Γ. του κόμματος, υπεύθυνος για την Εργατική Πολιτική, συναντήθηκαν σήμερα με τον Πρόεδρο και τη Διοίκηση της ΓΣΕΕ.
Μετά το τέλος της συνάντησης, ο πρόεδρος του ΣΥΝ δήλωσε:

"Είχαμε μια ενδιαφέρουσα, πολιτικά και συμβολικά, συνάντηση με τον Πρόεδρο και μέλη της Διοίκησης της ΓΣΕΕ. Συζητήσαμε πολλά ζητήματα.

Αναφέρω πρώτα το θέμα της ανεργίας, που είναι προτεραιότητα για τον ΣΥΝ. Ειδικά το θέμα της ανεργίας των νέων δεν μπορούμε εμείς να δεχόμαστε ότι νέοι και νέες 30-35 ετών να μένουν ακόμη στο παιδικό τους δωμάτιο, επειδή δεν μπορούν να εξασφαλίσουν εισόδημα να φτιάξουν την οικογένειά τους. Χρειάζονται κλαδικές και κοινωνικές πολιτικές για την αντιμετώπιση του προβλήματος της ανεργίας.

Δεύτερο θέμα δεν μπορούμε εμείς να συμφωνήσουμε να υπάρχουν στην Ελλάδα τιμές Βρυξελλών και μισθοί Βαλκανίων, οι οποίοι γίνονται μισθοί Κίνας. Χρειάζονται άμεσα μέτρα. Ανάμεσα σ΄ αυτά, αύξηση του κατώτατου μισθού σε ευρωπαϊκά επίπεδα, που να είναι γύρω στα 1100 ευρώ. Η ελάχιστη σύνταξη στα 20 ημερομίσθια του ανειδίκευτου εργάτη. Και επίσης το επίδομα της ανεργίας το οποίο να φτάνει στο 80% του μισθού του ανειδίκευτου εργάτη και να ισχύει για 4 χρόνια.

Τρίτο, και σημαντικό, εμείς είμαστε υπέρ της κοινής δράσης όλων των εργαζομένων. Όταν αιτήματα εργαζομένων εκφράζονται με δυο-τρεις ξεχωριστές διαδηλώσεις των εργαζομένων αυτό λειτουργεί υπέρ του μεγάλου κεφαλαίου και σε βάρος των προβλημάτων των εργαζομένων. Μια κοινή στάση των εργαζομένων σ΄ ένα προωθημένο διεκδικητικό πρόγραμμα είναι υπέρ της επίλυσης των προβλημάτων τους".

To Γραφείο Τύπου