Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
26/06/2006

Οι άνεργοι θέλουν δουλειές και όχι δούλεμα

Ο Π.Λαφαζάνης, μέλος της Π.Γ. και υπεύθυνος Οικονομικής και Κοινωνικής Πολιτικής του ΣΥΝ, σχολιάζοντας τις κυβερνητικές τοποθετήσεις σχετικά με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα ο ΟΑΕΔ για την ανεργία, έκανε την παρακάτω δήλωση:

Η προσπάθεια της κυβέρνησης να εμφανίσει μειούμενη την ανεργία στη χώρα μας μέσω των στοιχείων που έδωσε στη δημοσιότητα ο ΟΑΕΔ, είναι απολύτως παραπλανητική και προπαγανδιστική.

Κι’ αυτό διότι πρώτον, έχουν διπλασιαστεί οι άνεργοι που έχουν εγγραφεί στα προγράμματα Stage, οι οποίοι καταθέτουν υποχρεωτικά την κάρτα ανεργίας τους στον ΟΑΕΔ και, επομένως, δεν καταγράφονται ως άνεργοι, μειώνοντας πλασματικά τον αριθμό των ανέργων. Δεύτερον, οι άνεργοι στη χώρα μας, που δεν παίρνουν επίδομα ανεργίας, ιδιαίτερα οι μακροχρόνια άνεργοι, δεν έχουν κανένα απολύτως κίνητρο να γραφτούν στον ΟΑΕΔ από τη στιγμή που ο τελευταίος δεν μπορεί να τους προσφέρει καμιά ουσιαστική βοήθεια. Με δυο λόγια, όσο πιο υποβαθμισμένες και αναποτελεσματικές είναι οι υπηρεσίες του ΟΑΕΔ, γεγονός που συμβαίνει όλα τα προηγούμενα χρόνια, τόσο μικρότερη θα εμφανίζεται η ανεργία και τόσο περισσότερο θα θριαμβολογεί η κυβέρνηση.

Οι άνεργοι στη χώρα μας, που στην πραγματικότητα γίνονται όλο και περισσότεροι, θέλουν δουλειές και όχι δούλεμα.

Το Γραφείο Τύπου του Συνασπισμού

To Γραφείο Τύπου