Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
16/04/2009

Συνέντευξη του Γραμματέα της ΚΠΕ του ΣΥΝ Ν.Χουντή στο Ρ/Σ ΕΤ/3 (Σπυριδωνίδης) για την έκθεση Προβόπουλου και στη σημερινή συνάντηση Καραμανλή - Παπαθανασίου και τις Ευρωεκλογές

Μιλώντας στο Ρ/Σ ΕΤ/3 (Σπυριδωνίδης) ο Γραμματέας της ΚΠΕ του Συνασπισμού Νίκος Χουντής  τόνισε :

Για την έκθεση Προβόπουλου και στη σημερινή συνάντηση Καραμανλή - Παπαθανασίου

Η Έκθεση όχι μόνο προαναγγέλλει παρατεταμένη ΄΄Μεγάλη Βδομάδα΄΄ της ύφεσης για την ελληνική οικονομία της λιτότητας και της ανεργίας για τους εργαζόμενους αλλά εισηγείται μέτρα που θα την κάνουν πιο οδυνηρή για τους εργαζόμενους και τους νέους.

Η κυβέρνηση με την δογματική προσήλωση στο Σύμφωνο Σταθερότητας εφαρμόζει πολιτικές αντιαναπτυξιακές που όχι μόνο δεν μας βγάζουν από την κρίση αλλά φορτώνουν τα βάρη τους στην μεγάλη πλειονότητα της ελληνικής κοινωνίας.

Επιχειρεί να κρύψει τις ευθύνες για την παράταση της λιτότητας, την αύξηση της ανεργίας την επίθεση στα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.

Η αντίδραση της αξιωματικής αντιπολίτευσης αποκαλύπτει την συνενοχή του ΠΑΣΟΚ για τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές και δείχνει εγκλωβισμένο στο πλαίσιο της συντηρητικής αντικοινωνικής συναίνεσης .

Για τις Ευρωεκλογές

Είναι ευκαιρία να αμφισβητηθεί το Σύμφωνο Σταθερότητας, η νεοφιλελεύθερη πολιτική στην Ελλάδα και στην Ευρώπη.

Να ενισχυθούν οι δυνάμεις που αγωνίζονται να αλλάξουν οι πολιτικές που βαθαίνουν  την ύφεση και επιδεινώνουν την κατάσταση των εργαζομένων, των αγροτών, των αυτοαπασχολούμενων, των νέων.

To Γραφείο Τύπου