Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
16/04/2009

Συνάντηση του Προέδρου του ΣΥΝ με τον Πρεσβευτή της Ρωσίας

Συνάντηση με τον νέο Πρεσβευτή της Ρωσίας στην Αθήνα κ. Βλαδίμηρ Τσικβισβίλι είχε σήμερα ο Πρόεδρος του ΣΥΝ Αλέξης Τσίπρας. Στη συνάντηση συμμετείχαν από πλευράς ΣΥΝ και τα μέλη της ΚΠΕ Σ.Παναρέτου και Π.Τριγάζης.

Στη διάρκεια της συνάντησης έγινε ευρεία ανταλλαγή απόψεων για τις διεθνείς εξελίξεις. Κοινή ήταν η διαπίστωση ότι οι Ελληνο-Ρωσικές σχέσεις μπορούν να αναπτυχθούν περαιτέρω σʼ όλους τους τομείς.

Ο Πρόεδρος του ΣΥΝ εξέφρασε την  εκτίμησή του για την σταθερή θέση της Ρωσίας υπέρ της δίκαιης λύσης του Κυπριακού, με βάση τις αποφάσεις του ΟΗΕ.

Υπογράμμισε ότι ο ΣΥΝ και η Ευρωπαϊκή Αριστερά θεωρούν πως ένα Ευρωπαϊκό σύστημα ειρήνης και ασφάλειας δεν μπορεί να οικοδομηθεί χωρίς την Ρωσία και πολύ περισσότερο εναντίον της. Επανέλαβε τις θέσεις υπέρ της ειρηνικής επίλυσης των διεθνών προβλημάτων, κατά της διεύρυνσης του ΝΑΤΟ και της αντιπυραυλικής ασπίδας.

Η Aριστερά, τόνισε, αγωνίζεται για ένα Πανευρωπαϊκό σύστημα ασφάλειας με βάση τον ΟΑΣΕ, για την κατάργηση του ΝΑΤΟ, για μια Ευρώπη και έναν κόσμο χωρίς πυρηνικά.

To Γραφείο Τύπου