Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
17/04/2009

Δηλώσεις του Προέδρου του ΣΥΝ, Αλέξη Τσίπρα, στην Βαρβάκειο Αγορά της Αθήνας

Ο Πρόεδρος του ΣΥΝ, Αλέξης Τσίπρας, επισκέφθηκε σήμερα την Βαρβάκειο Αγορά και ολοκλήρωσε την περιοδεία του κάνοντας την ακόλουθη δήλωση:

«Εγώ σήμερα δε θα πω αυτά που λένε όλοι όσοι τέτοιες μέρες περνάνε από εδώ. Ότι δηλαδή οι τιμές είναι ακριβές, ότι η αγοραστική δύναμη των καταναλωτών έχει πέσει πολύ χαμηλά, ότι ο κόσμος περνάει δύσκολα και το Πασχαλινό τραπέζι θα είναι φτωχικό. Αυτά τα ξέρουμε. Εδώ και πάρα πολλά χρόνια περνάμε «εβδομάδες των Παθών» και θα συνεχίσουμε να περνάμε.

Τούτες τις μέρες όμως ο κόσμος χρειάζεται κι ένα μήνυμα ελπίδας και αισιοδοξίας. Ακόμα και το πιο φτωχικό Πασχαλινό τραπέζι θα είναι πολύ πιο ανθρώπινο, πολύ πιο ζωντανό από το πιο πλούσιο τραπέζι των golden boys, των τραπεζιτών, της ολιγαρχίας. Ακόμα και το πιο φτωχό Πασχαλινό τραπέζι θα ξεχειλίζει από ανθρωπιά διότι η ανθρωπιά δεν μετριέται σε χρήμα.

Και το δεύτερο που θέλω να πω είναι ότι για μας το μήνυμα της Ανάστασης είναι ένα μήνυμα ότι μπορούν να αλλάξουν τα πράγματα. Κι ο τόπος χρειάζεται μια μεγάλη αλλαγή, ο τόπος χρειάζεται Ανάσταση αλλά αυτό είναι στο χέρι όλων μας και πρέπει να το συνειδητοποιήσουμε. Στο χέρι μας είναι να αλλάξουμε σελίδα, να ξεφύγουμε από την μιζέρια της διαπλοκής, της διαφθοράς και των πολιτικών δυνάμεων που ευθύνονται σήμερα για την κρίση που πληρώνει ο λαός».

-    Κ. Πρόεδρε βλέπετε διπλές κάλπες;

Όλα είναι ανοιχτά, σημασία έχει να είναι κάλπες ελπίδας και Ανάστασης.

To Γραφείο Τύπου