Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
21/04/2009

Δηλώσεις Π.Σκουρλέτη για αναθεώρηση στοιχείων του ελλείμματος του 2008

Ο Πάνος Σκουρλέτης, μέλος του Γραφείου Τύπου και της ΚΠΕ του ΣΥΝ, μιλώντας σήμερα στο ραδιόφωνο της ΕΤ 3 (Βαγγ. Σπυριδωνίδη) σχετικά με την επικείμενη αναθεώρηση των στοιχείων του ελλείμματος του 2008, τόνισε:

«Η εκ νέου αναθεώρηση -για πέμπτη φορά- των στοιχείων για το έλλειμμα του 2008 αποτελεί την απόδειξη της αποτυχίας της οικονομικής πολιτικής της κυβέρνησης αλλά και το αδιέξοδο του δρόμου που ακολουθεί. Είναι βέβαιο πως μετά τον Ιούνιο θα έχουμε νέο πακέτο μέτρων. Το μόνο σίγουρο αποτέλεσμα αυτής της πολιτικής είναι τα θύματά της, οι εργαζόμενοι και οι οικονομικά ασθενέστεροι.

Στο όνομα της μείωσης του ελλείμματος εφαρμόστηκαν ιδιωτικοποιήσεις κρίσιμων δημοσίων επιχειρήσεων, πάρθηκαν μια σειρά αντικοινωνικά μέτρα, ακολουθήθηκαν σφιχτές εισοδηματικές πολιτικές. Το αποτέλεσμα ήταν να παραχθούν μεγάλες κοινωνικές ανισότητες και η οικονομία της χώρας να βρεθεί πλήρως ανοχύρωτη απέναντι στην οικονομική κρίση.

Αν δεν υπάρξει μια ριζική στροφή στην πορεία της Ελλάδας και της Ευρώπης, που θα οδηγήσει στην εγκατάλειψη του Συμφώνου Σταθερότητας και στην υιοθέτηση μιας νέας κοινωνικής και αναπτυξιακής πολιτικής με καθοριστικό το ρόλο του δημόσιου τομέα, η Ευρώπη θα αποδομείται και η κρίση θα βαθαίνει.»

To Γραφείο Τύπου