Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
22/04/2009

Δηλωσεις Δ. Στρατουλη για το σκανδαλο Siemens

Σχετικά με τα νέα στοιχεία που προκύπτουν από την έκθεση της αμερικάνικης νομικής εταιρείας Debevoise and Plimpton LLP αλλά και από την ανακριτική διαδικασία για το σκάνδαλο της Siemens, ο Δημήτρης Στρατούλης μέλος της Π.Γ. του ΣΥΝ, και πρώην μέλος της Διοίκησης του ΟΤΕ έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Για το σκάνδαλο της Siemens δεν φταίνε μόνο 30-40 επιτήδειοι που το αξιοποίησαν για να πλουτίσουν. Τα ίδια τα στελέχη της ΖΗΜΕΝΣ έχουν καταθέσει σε ανακριτές εδώ και τρία χρόνια ότι «λάδωναν» τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ και στελέχη τους για να παίρνουν δουλειές στην Ελλάδα.

Επομένως την πολιτική ευθύνη γιʼ αυτό το σκάνδαλο έχουν η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, που έστησαν ένα σύστημα βρώμικων χρηματοδοτήσεών τους, όπως και ορισμένων υπουργών και στελεχών των κυβερνήσεών τους, από τα μαύρα ταμεία της Siemens και άλλων εταιριών με αντάλλαγμα την ανάθεση σε αυτές έργων και προμηθειών του δημόσιου τομέα.

Οι κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ μετέτρεψαν τη χώρα μας σε φέουδο και διαφθορείο της ΖΗΜΕΝΣ και όσων εταιριών έχουν πάρει με διαβλητό τρόπο δουλειές από το δημόσιο.

Η θλιβερή εικόνα της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ που ανταγωνίζονται εν μέσω βαθύτατης οικονομικής κρίσης για το ποιού οι κυβερνήσεις έχουν κάνει περισσότερα οικονομικά και πολιτικά σκάνδαλα προκαλεί πλέον απογοήτευση και απέχθεια στους εργαζόμενους και κυρίως στη νεολαία.

Οι ηγεσίες της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ μας θεωρούν όλους τους πολίτες τόσο ηλίθιους, που στο τέλος θα μας πουν ότι πρέπει να θεσπίσουμε και βραβείο για όποιο από τα δύο κόμματα βαρύνεται με τα περισσότερα σκάνδαλα.

Υπάρχει πλέον αδήριτη ανάγκη να ηττηθούν οι πολιτικές που αποτελούν το φυτώριο σκανδάλων και να ανοίξει ο δρόμος για μία άλλη πορεία της χώρας μας, στην οποία να βάλει την πολιτική του σφραγίδα ο ενισχυμένος και στις ευρωεκλογές ΣΥΡΙΖΑ.

To Γραφείο Τύπου