Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
23/04/2009

Ο Πρόεδρος του ΣΥΝ Αλ. Τσίπρας θα επισκεφθεί την Πορτογαλία το Σάββατο 25 Απριλίου μετά από πρόσκληση του πορτογαλικού κόμματος Bloco de Esquerda (Μπλόκο της Αριστεράς).

Τα δύο κόμματα έχουν αναπτύξει ιδιαίτερα στενές σχέσεις σε διμερές, αλλά και ευρωπαϊκό επίπεδο, αφού το Μπλόκο (όπως και ο ΣΥΝ) συμμετέχει στο Κόμμα Ευρωπαϊκής Αριστεράς και στην Ομάδα της GUE/NGL στο Ευρωκοινοβούλιο.

Στο πλαίσιο της παρουσίας του στη Λισσαβόνα, ο Πρόεδρος του ΣΥΝ θα συμμετέχει, επικεφαλής αντιπροσωπείας του κόμματος, στην καθιερωμένη διαδήλωση για την επέτειο της «Επανάστασης των Γαρυφάλλων», που ανέτρεψε το δικτάτορα Σαλαζάρ, ενώ θα έχει διμερείς συναντήσεις με το Συμβούλιο και την Εθνική Επιτροπή του «Μπλόκο της Αριστεράς». Το βράδυ του Σαββάτου, ο Αλέξης Τσίπρας θα παραβρεθεί και θα χαιρετήσει, μαζί με τον βουλευτή και πρώην επικεφαλής του Μπλόκο, Λουίς Φαζέντα, σε εορταστική εκδήλωση για την επέτειο των 10 χρόνων από την ίδρυση του «Μπλόκο της Αριστεράς», που διοργανώνεται στην πόλη Σανταρέμ.  

Τον Πρόεδρο του ΣΥΝ θα συνοδεύσει στην Πορτογαλία ο Γιάννης Μπουρνούς, μέλος της ΚΠΕ του ΣΥΝ και υπεύθυνος του Τμήματος Ευρωπαϊκής Πολιτικής του Κόμματος.

Αναλυτικά το πρόγραμμα έχει ως εξής:

ΣΑΒΒΑΤΟ 25 ΑΠΡΙΛΙΟΥ

13:30 – Γεύμα εργασίας με την Πολιτική Γραμματεία του Μπλόκο της Αριστεράς

14:30 – Συνάντηση στα κεντρικά γραφεία του Μπλόκο της Αριστεράς στην περιοχή S. Bento με την Εθνική  Επιτροπή του Μπλόκο.

15:30 – Συμμετοχή στη διαδήλωση της 25ης Απριλίου

18:30 – Αναχώρηση για την πόλη Santarém

20:00 – Δείπνο για τη 10η Επέτειο του Μπλόκο της Αριστεράς στην πόλη Santarém (με τον Luis Fazenda)

23:00 – Επιστροφή στη Λισσαβόνα