Skip to main content.
Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς
23/04/2009

Δηλώσεις Αλ. Αλαβάνου: «Κανείς βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στην παράδοση του χρυσού μεταλλείου της Βουλής στον Μπαρόζο»

«Όπως ίσως γνωρίζετε προβλέπεται τη Δευτέρα, να παραδοθεί το χρυσό μετάλλιο της Βουλής στον Πρόεδρο της Επιτροπής της Ευρωπαϊκής Ένωσης τον κ. Μπαρόζο.

Θέλω να σας γνωστοποιήσω ότι κανείς βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ δεν θα παρευρεθεί σʼ αυτήν την τελετή, ως ένδειξη διαμαρτυρίας για την πλήρη ανικανότητα της Επιτροπής της Ευρωπαϊκής Ένωσης να προβλέψει την κρίση. Για τις έντονα αντικοινωνικές πολιτικές, τις οποίες ακολούθησε. Για τη σιωπή την οποία επέδειξε απέναντι στα προνόμια και τις καταχρήσεις που γίνονταν από τους τραπεζικούς και τους μεγάλους επιχειρηματικούς κολοσσού.»

Καλούμε την ελληνική κυβέρνηση, αντί να προχωράει στις αποδόσεις βραβείων και μεταλλίων στον κ. Μπαρόζο, να επιλέξει μία άλλη προσωπικότητα, μαζί με άλλες χώρες  σε σχέση με την νέα Προεδρεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

ΓΙΑ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ Ε.Ε ΓΙΑ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΛΛΕΙΜΜΑ:

«Ένα ακόμα  θέμα στο οποίο θα ήθελα να αναφερθώ είναι σε σχέση με την οικονομική κατάσταση και τα δεδομένα που έχουμε από την Ευρωπαϊκή Ένωση.  

Θεωρούμε ότι η κυβέρνηση έχει αγκυροβολήσει το σκάφος της ελληνικής οικονομίας ανάμεσα στη Σκύλα και τη Χάρυβδη.

Χρειάζεται δαπάνες αλλά έχουμε έλλειμμα και χρέος.

Χρειάζεται οικονομία, αλλά έχουμε την κρίση που απαιτεί ισχυρές δημόσιες παρεμβάσεις.

Η πολιτική της Ν.Δ. οδηγεί την ελληνική οικονομία σε ναυάγιο. Χρειάζεται άμεσα άλλη πολιτική, άλλη συνταγή.

Αυστηρή οικονομία για τους λίγους, γιʼ αυτούς που κερδοσκόπησαν και οδήγησαν στην κρίση:  Τραπεζίτες, ημετέρους, κομματικά τρωκτικά, μεγαλοεπιχειρηματίες τροφίμους των κοινοτικών και εθνικών κονδυλίων.

Δημόσιες δαπάνες για τις ανάγκες των πολλών: για την αντιμετώπιση της φτώχειας, της ανεργίας, για την παιδεία, την τεχνολογία, την υγεία, την ανάκαμψη της «εθνικής μας οικονομίας.»

To Γραφείο Τύπου