Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
27/06/2006

Ερωτήματα που παραμένουν αναπάντητα - Δήλωση του Γιάννη Δραγασάκη

Κοινοβουλευτική Ομάδα Συνασπισμού Ριζοσπαστικής Αριστεράς

Με τη δήλωσή μου αυτή, θέλω να ευχαριστήσω όσους και όσες εξεδήλωσαν τη συμπαράστασή τους για την αναίτια σύλληψή μου στο αεροδρόμιο Ορλύ των Παρισίων, στις 25/6/2006, και για τις σε βάρος μου βιαιοπραγίες.

Θέλω επίσης να δηλώσω ότι επιθυμώ και απαιτώ την πλήρη διερεύνηση και διαλεύκανση των συνθηκών που οδήγησαν στη σύλληψή μου. Θεωρώ αναγκαίο να απαντηθούν, κατά τρόπο συγκεκριμένο, τα ακόλουθα ερωτήματα και όποια άλλα αναδειχθούν στην πορεία της έρευνας:

Αυτά είναι μερικά ερωτήματα για τα οποία ζητώ να υπάρξουν σαφείς γραπτές απαντήσεις, τόσο από την Air France όσο και από τις αρχές της Γαλλίας.

Ζητώ από την ελληνική κυβέρνηση να απαιτήσει και όποιον άλλον μπορεί να πιέσει ώστε να υπάρξουν οι απαντήσεις σ' αυτά τα ερωτήματα. Η ενδελεχής διερεύνηση του συγκεκριμένου επεισοδίου θεωρώ ότι αποτελεί ένα αναγκαίο βήμα για να αποτραπεί η επανάληψη ανάλογων καταστάσεων στο μέλλον.

Τέλος, υπάρχει, βεβαίως, και το μείζον πολιτικό ερώτημα, τι μέτρα θα ληφθούν τόσο από τις κυβερνήσεις όσο και από τις αεροπορικές εταιρείες, ώστε να αποτραπούν ανάλογες αυθαιρεσίες στο μέλλον.

To Γραφείο Τύπου