Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
24/04/2009

Αποσπάσματα συνεντεύξεων του Γραμματέα της ΚΠΕ του ΣΥΝ Ν.Χουντή

Να ανατραπεί η πολιτική που γεννά τα σκάνδαλα. Να αλλάξει άμεσα ο νόμος περί ευθύνης υπουργών.

Μιλώντας στους Ρ/Σ 9,84 (κ.Τασιόπουλος) και Ρ/Σ ΕΤ3 (Σπυριδωνίδης) ο Γραμματέας της ΚΠΕ  του Συνασπισμού Νίκος Χουντής τόνισε:

Για τα σκάνδαλα

Είμαστε μπροστά σε φαινόμενα αντιποίησης ρόλων μεταξύ δικαστικής και πολιτικής εξουσίας που δεν διευκολύνει την διαλεύκανση των συσσωρευμένων υποθέσεων σκανδάλων.

Οι υποθέσεις πρέπει να προσχωρήσουν αλλά επείγει να αλλάξει ο απαράδεκτος νόμος περί ευθύνης υπουργών και η ανισοτιμία που έχει εισάγει με τον σύντομο χρόνο παραγραφής των υπουργικών ευθυνών.

Η πολιτική του δικομματισμού παράγει σκάνδαλα και διαπλοκή

Έχει γίνει φανερό ότι η πολιτική το νεοφιλελευθερισμού που εφαρμόστηκε δικομματικά γέννησε και θα γεννά σκάνδαλα και διαπλοκή.

Άγονες γραμμές, προμήθειες του δημοσίου, η "αξιοποίηση" της ακίνητης εκκλησιαστικής περιουσίας, αμυντικές δαπάνες, ιδιωτικοποιήσεις αποτέλεσαν το θερμοκήπιο σκανδάλων όπου βασικό τους χαρακτηριστικό είναι τα οφέλη και τελικά η επιβίωση του δικομματικού πολιτικού συστήματος.

Για τις Ευρωεκλογές

Είναι μια ακόμα ευκαιρία να ηττηθούν εκτός των άλλων οι πολιτικές που δημιουργούν τη βάση των σκανδάλων και της λεηλασίας της δημόσιας περιουσίας και του δημόσιου πλούτου. Οι πολιτικές που οδηγούν στο κουκούλωμα και την διαχρονική ατιμωρησία των υπεύθυνων.

Να δοθεί ηχηρό μήνυμα αλλαγής του πολιτικού σκηνικού και ενίσχυσης του ΣΥΡΙΖΑ.

To Γραφείο Τύπου