Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
27/06/2006

Ο Πρόεδρος του ΣΥΝ Αλ. Αλαβάνος, κατά τη διάρκεια της σημερινής συνέντευξης τύπου του ΣΥΝ για την αναθεώρηση του Συντάγματος, αναφέρθηκε στα σημερινά επεισόδια και στο εκπαιδευτικό και τόνισε τα εξής:

«Θέλω να αναφερθώ σε τρία σημεία σχετικά με το εκπαιδευτικό. Πρώτον ζητάμε την άμεση απελευθέρωση του στελέχους του ΣΥΝ φοιτητή Βασκώζου ο οποίος συνελήφθη πριν από λίγη ώρα για εξακρίβωση στοιχείων-γίνεται κι αυτό σήμερα- κοντά στο χώρο των Προπυλαίων.

Το δεύτερο, επειδή μόλις τώρα έληξε η Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, θέλω να επισημάνω ότι είχαμε δύο προσωπικές αλλά και πολιτικές αποχωρήσεις από τη συνεδρίαση της Επιτροπής, η μία αναμενόμενη, η άλλη προκαλεί έκπληξη και αν θέλετε και σκέψεις.

Η μία είναι του εκπροσώπου του ΣΥΝ ο οποίος αντιτάχθηκε σε έναν τέτοιου είδους διάλογο με ένα προσχέδιο το οποίο δεν γίνεται δεκτό από την κοινωνία των Πανεπιστημίων, και η δεύτερη αποχώρηση ήταν της ίδιας της Υπουργού κας Γιαννάκου, η οποία σε μια αμφιλεγόμενη συνεδρίαση που τόσο πολύ συζητήθηκε, αποχώρησε για να προσέλθει στη συνεδρίαση των υπουργών Παιδείας του ΟΟΣΑ. Και αυτό δείχνει πιστεύω και τις προθέσεις της κυβέρνησης για έναν βαθύ και ουσιαστικό διάλογο.

Και το τρίτο σημείο είναι ότι, επειδή στη σύντομη παρουσία της η κ, Γιαννάκου εμφάνισε μια πολύ προσωπική και ευφάνταστη θα έλεγα άποψη για τη συνάντηση που είχαμε μαζί, θέλω να υπογραμμίσω ότι οι θέσεις που είχε και τότε ο ΣΥΝ εκφράστηκαν στις δηλώσεις μετά τη συνάντηση και που ήταν αποκλειστικά σε σχέση με το Σχέδιο Νόμου, να μην κατατεθεί το καλοκαίρι όπου είναι κλειστή η πανεπιστημιακή κοινότητα, και τίποτα παραπάνω από όσα είπε η κ. Γιαννάκου»

Το Γραφείο Τύπου του Συνασπισμού

To Γραφείο Τύπου