Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
27/04/2009

Συγχαρητήριο μήνυμα του Προέδρου του ΣΥΝ Αλέξη Τσίπρα προς τον επανεκλεγέντα Πρόεδρο του Εκουαδόρ Ραφαέλ Κορέα

Ο Πρόεδρος του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ Αλέξης Τσίπρας έστειλε το παρακάτω συγχαρητήριο τηλεγράφημα στον επανεκλεγέντα Πρόεδρο του Εκουαδόρ Ραφαέλ Κορέα. Η εντυπωσιακή  επανεκλογή του Ραφαέλ Κορέα συνοδεύτηκε και από μεγάλη νίκη στις περιφερειακές εκλογές όπου κέρδισε τις 20 από τις 24 περιφέρειες - είναι δε ιδιαίτερα σημαντικό το ότι εξελέγη από τον πρώτο γύρο, γεγονός που είχε να συμβεί στο Εκουαδόρ από το 1979.

«Αγαπητέ σύντροφε Πρόεδρε Ραφαέλ Κορέα,

Εκ μέρους του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ, της ριζοσπαστικής, κινηματικής και οικολογικής αριστεράς στην Ελλάδα, σε συγχαίρω από καρδιάς για την ιστορική νίκη του λαού του Εκουαδόρ, στις χθεσινές εκλογές για την Προεδρία, για τις δημοτικές και νομαρχιακές, επαρχιακές εκλογές.

Η νίκη των δυνάμεων της αριστεράς  στο Εκουαδόρ επιβεβαιώνει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο τη νέα ελπίδα που γεννιέται για το  λαό του Εκουαδόρ  να συνεχίσει τις αντί-νεοφιλελεύθερες πολιτικές,  σε συνεργασία με άλλες προοδευτικές αριστερές κυβερνήσεις της Λατινικής Αμερικής.

Το παράδειγμα σας, των λαών της Λατινικής Αμερικής και Καραϊβικής, αποτελεί έμπρακτη απόδειξη ότι ένας άλλος κόσμος είναι εφικτός».

To Γραφείο Τύπου