Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
27/04/2009

Συνέντευξη του Δημήτρη Στρατούλη στην ΕΤ3 (Βαγγέλη Σπυριδωνίδη)

Σχετικά με τα σκάνδαλα, τα μέτρα για την απασχόληση και τη νέα επίθεση της κ. Παπαρήγα στο ΣΥΡΙΖΑ, ο Δημήτρης Στρατούλης, μέλος της Π.Γ. του ΣΥΝ, σε συνέντευξη του στην ΕΤ3 (Βαγγέλη Σπυριδωνίδη) ανέφερε τα εξής:

Η Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ διαμορφώνουν μια ζοφερή πολιτική ατμόσφαιρα με τα καλλιστεία τα οποία διοργανώνουν μεταξύ τους για το ποιος από τους δύο έκανε τα περισσότερα σκάνδαλα.

Οι ηγεσίες του ΠΑΣΟΚ και της Ν. Δ. συγκρούονται για τα σκάνδαλα,   παρότι ευθύνονται και οι δύο για διάφορα απʼ αυτά γιατί δεν έχουν για οτιδήποτε άλλο σοβαρότερο να συγκρουστούν, αφού συμφωνούν για το μείζον δηλαδή για τον τρόπο αντιμετώπισης της οικονομικής κρίσης με τις κατευθύνσεις της ΕΕ για πιστή εφαρμογή από τη χώρα μας του αντικοινωνικού συμφώνου σταθερότητας.

Το ζοφερό πολιτικό κλίμα που διαμορφώνουν οι ηγεσίες του ΠΑΣΟΚ  και της Ν.Δ. μπορεί τελικά να γίνει μπούμερανγκ εναντίον τους γιατί η αντιπαράθεση για τα σκάνδαλά τους, εν μέσω οικονομικής κρίσης που προκαλεί στα λαϊκά στρώματα και στη νεολαία οικονομική δυσπραγία και εργασιακή ανασφάλεια,  δημιουργεί πολιτική αποστροφή για τις δυνάμεις του δικομματισμού.

Τα μέτρα  που ανακοίνωσε η κυβέρνηση για τη στήριξη της απασχόλησης το μόνο που  στηρίζουν είναι τα κέρδη των επιχειρήσεων που για άλλη μια φορά τους δίνονται ως επιχορήγηση τεράστια ποσά από τους εθνικούς και κοινωνικούς  πόρους για να διαλύσουν ότι απέμεινε στοιχειωδώς σταθερό στις εργασιακές σχέσεις.

Όχι δεν είμαστε στο ΣΥΡΙΖΑ ποντίκια όπως μας αποκάλεσε η κυρία Παπαρήγα. Είμαστε ενεργοί Αριστεροί που στενοχωριόμαστε που η ηγεσία του ΚΚΕ συνεχίζει διχαστικές αντιπαραθέσεις μέσα στην Αριστερά την ώρα που οι επιχειρήσεις και οι τραπεζίτες με το πρόσχημα της οικονομικής κρίσης που αυτοί δημιούργησαν θέλουν να σαρώσουν όλα τα εργασιακά δικαιώματα και που οι εργαζόμενοι έχουν ανάγκη ως αντίβαρο και αποκούμπι μία ισχυρή και ενωμένη Αριστερά.

To Γραφείο Τύπου