Skip to main content.
Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς
27/04/2009

Δήλωση Παν. Λαφαζάνη, κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ, για τα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση για τη στήριξη του κλάδου της οικοδομής

Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος ΣΥΡΙΖΑ και υπεύθυνος Οικονομικής και Κοινωνικής Πολιτικής του ΣΥΝ αναφερόμενος στα  μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση για τη  στήριξη του κλάδου της οικοδομής,  έκανε την παρακάτω δήλωση:

Τα πολυδιαφημισμένα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση, στο όνομα της στήριξης της οικοδομής, ούτε ως «ασπιρίνες» δεν μπορούν να χαρακτηριστούν για τα δοκιμαζόμενα πλατιά λαϊκά στρώματα.

Αντίθετα,  ορισμένα από αυτά τα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση, θα ευνοήσουν ακόμα περισσότερο και πρώτα απʼ όλα τις τράπεζες, τις μεγάλες κατασκευαστικές εταιρείες και τα μεγάλα εισοδήματα.

Αυτή την ώρα, γίνεται επιτακτική ανάγκη η στήριξη των λαϊκών εισοδημάτων και η εφαρμογή μιας νέας προοδευτικής στεγαστικής πολιτικής, με την άμεση χαλιναγώγηση της ασυδοσίας των τραπεζών και το δημόσιο έλεγχο του χρηματοπιστωτικού συστήματος, που θα αποβλέπει στην κάλυψη των λαϊκών στεγαστικών αναγκών, με δημόσιες δωρεάν κατασκευές, με άτοκα και χαμηλότοκα δάνεια, και ευνοϊκούς όρους αποπληρωμής.

Στο πλαίσιο αυτό, ο ΣΥΡΙΖΑ επαναφέρει την πρότασή του για την ίδρυση, με πυρήνα τον Οργανισμό Εργατικής Κατοικίας, δημόσιας στεγαστικής τράπεζας, ως θεμελιώδες εργαλείο μιας προοδευτικής στεγαστικής πολιτικής.

To Γραφείο Τύπου