Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
28/04/2009

Δήλωση του Δ.Στρατούλη για τη σημερινή παγκόσμια ημέρα για την ασφάλεια και την υγεία στην εργασία

Σχετικά με τη σημερινή παγκόσμια ημέρα για την ασφάλεια και την υγεία στην εργασία, ο Δημ. Στρατούλης, μέλος της Π.Γ. και υπεύθυνος Εργατικής Πολιτικής του ΣΥΝ, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Η παγκόσμια ημέρα για την υγεία και την ασφάλεια στην εργασία βρίσκει τους εργαζόμενους της χώρας μας να βιώνουν απαράδεκτες συνθήκες δουλειάς.

Η συστηματική παραβίαση από πολλές επιχειρήσεις της νομοθεσίας και των κανονισμών υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους εργασίας, καθώς επίσης και η ανυπαρξία ή και η διάβρωση των αρμόδιων κρατικών ελεγκτικών οργάνων δημιουργούν το γόνιμο έδαφος «για να βλαστίσουν τα άνθη του κακού», δηλαδή οι συχνές επαγγελματικές ασθένειες και τα ακόμα συχνότερα εργατικά ατυχήματα, πολλά από τα οποία είναι θανατηφόρα και που στον αριθμό τους ετησίως η χώρα μας κατέχει παγκοσμίως πολλή υψηλή θέση στη σειρά των αρνητικών ρεκόρ.

Τη σημερινή ημέρα τα πολλά και παχιά λόγια της κυβέρνησης της Ν.Δ. και της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ για την υγιεινή και ασφάλεια των εργαζομένων είναι φτώχεια, γιατί με τη στήριξη ή την ανοχή τους πολλές επιχειρήσεις έχουν μετατρέψει τους χώρους εργασίας σε «γύρους του θανάτου».

Ο αγώνας των εργαζομένων για καλύτερες συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας, για πλήρη, σταθερή, ποιοτική και αξιοπρεπώς αμειβόμενη εργασία συνεχίζεται.

To Γραφείο Τύπου