Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
25/01/2005

Για την πρωτοβουλία του σωματείου "Ενωση 1924"

Ανακοίνωση του Τμήματος Αθλητισμού ΣΥΝ

Χαιρετίζουμε τη πρωτοβουλία του σωματείου «Ένωση 1924» για τη πρόσκληση σε φιλάθλους του Παναθηναϊκού, προκειμένου να παρακολουθήσουν μαζί, σε κοινή εξέδρα, τον αγώνα κυπέλλου ανάμεσα στην ΑΕΚ και τον Παναθηναϊκό.

Θεωρούμε ότι η πρωτοβουλία αυτή, που εκφράζει κάθε έλληνα φίλαθλο, αποτελεί φωτεινό παράδειγμα για τον τρόπο με τον οποίο πρέπει να αντιλαμβανόμαστε το ποδόσφαιρο ως γιορτή και ψυχαγωγία. Περνά το μήνυμα ότι οι φίλαθλοι πρέπει να ενεργοποιηθούν και να αντισταθούν στα φαινόμενα βίας, αναξιοπιστίας και καιροσκοπισμού στον αθλητισμό. Δίνει μια διαφορετική οπτική σε σχέση με τη σημερινή κατάσταση, με τα γήπεδα κλουβιά, με τις κάμερες, τις απαγορεύσεις, τον καθοδηγούμενο οπαδισμό, τα ναρκωτικά, τον κίνδυνο της σωματικής ακεραιότητας.

Ο Συνασπισμός, έχοντας επανειλλημένα εκφράσει τις απόψεις του για το θέμα της βίας με αφορμή αθλητικές εκδηλώσεις, θα δώσει το παρών στη μικτή εξέδρα με τους : Σ.Λυκούδη, Δ.Στρατούλη, Α.Τσίπρα, Α.Φλαμπουράρη, Δ.Χατζησωκράτη, μέλη της Π.Γ., το Θ.Μαργαρίτη μέλος της ΠΓ υπεύθυνο για τον αθλητισμό και τον Ι. Συναδινό, γραμματέα του αθλητικού τμήματος, ( οι οποίοι είναι φίλαθλοι και των δύο συλλόγων).

Καλούμε τη πολιτεία να ενισχύσει αντίστοιχες πρωτοβουλίες και τους υπόλοιπους επίσημους και ανεπίσημους φορείς του ποδοσφαίρου να τις μιμιθούν.

Τμήμα Αθλητισμού